IMG_9208-Kopia.jpg
IMG_9208-Kopia.jpg

Chokladgrottor med banoffee curd.

Var ju ”tvungen” att hitta på något att baka för att göra slut på banoffee curd-burken. 😉 Choklad-banan-kola är ju en oslagbar kombination sedan tidigare och då tänker jag ju självklart på de här mini-muffinsen. Och sen har jag en förkärlek för grottor av alla slag och jag testar gärna nya kombinationer, som den här till exempel. Så jag tog mig friheten att sammanföra grottor och banofffee curd. Och enligt en inofficiell testpanel idag var/är de gudomligt goda! 🙂

Jag utgick från mitt vanliga grottrecept men minskade mjölmängden för att de inte skulle bli för torra av kakaon jag tillsatte. Och jag passade även på att använda mina söta Snorkfröken-formar jag fick av kära vänner som renoveringspresent. Sött i dubbel bemärkelse! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Receptet ger 20 kakor. Ugnstemperatur: 175°

 

225 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl
4 msk siktad kakao

ca. 1/2 dl banoffee curd till fyllning

 

Vispa rumsvarmt smör och socker smidigt med en elvisp. Rör ner alla torra ingredienser, en i taget, i smörblandningen. Låt degen vila kallt i kylskåp ca. 30 minuter så blir den lättare att arbeta med.

Jag använder mig mycket av hushållsvågen när jag står i köket, så även nu. Jag vägde upp hela degen och delade med 20 och så fick jag veta vad varje degklump skulle väga. Sen var det bara att väga upp varje klump och vips var alla grottor lika stora. Alternativt rullar du ut en rulle på bakplåtspapper, ca. 20 cm lång och skär den i 20 bitar.

Rulla varje bit till en boll som du lägger i en bakform. Tryck ett hål i varje boll med mjölat finger och fyll sedan gropen med banoffee curd.

Grädda kakorna i 15-20 minuter mitt i ugnen. Akta så att de inte blir brända! Låt svalna på galler.

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig fikastund!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.