IMG_9225.jpg
IMG_9225.jpg

Fyllda lövbiffsrullader.

Lövbiff är enkelt och gott, och dessutom kan man fylla dem och göra rullader. Egentligen är det bara din fantasi som sätter gränser vad gäller fyllning. Du kan ha t.ex ädelost, dijonsenap, lök, saltgurka med mera. Jag älskar ju ädelost, så i mina rullader kommer det att finnas massor av den ädla och goda osten! Perfekt som avslutning på en tung arbetsvecka, lyxigt och enkelt!

 

 

 

 

 

 

 

Fyllda lövbiffsrullader

4 portioner.

 

ca 500 g eller 8 skivor lövbiff

1 bit Kvibille Gräddädel (motsvarar Auraost i Finland), 140 g

salt, peppar

smör till stekning

2,5 dl vispgrädde

 

 

 

 

 

 

 

Ta fram biffarna i god tid så att de blir rumstempererade. Mosa ädelosten på en tallrik. Fördela den mosade osten på biffarna, vik ihop långsidorna och sedan kortsidorna. Fäst skarven med en tandpetare. Salta och peppra biffarna. Hetta upp smöret i en stekpanna, när smöret har slutat att bubbla, lägger du i biffarna med skarven neråt först. Stek ca 2 minuter/sida. Häll på grädden, täck med ett lock, låt puttra i ca 10-15 minuter. Servera med valfri potatisrätt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.