liebster1.jpg
liebster1.jpg

En fin bloggutmärkelse.

Nu har vi klurat och funderat och äntligen kommit fram till svaren på frågorna som följde med denna fina utmärkelse som våra bloggvänner Anki och Håkan i Mårtenssons kök gav oss för ett tag sedan. Det känns fantastiskt roligt att få lite extra uppmuntran och uppskattning för något vi verkligen brinner för, att blogga om mat och bakning. Stort tack, det värmde våra hjärtan!

 

 

liebster[1]

 

I och med detta får ni alla veta liite mer om oss, lite om vad som försiggår bakom kulisserna…

 

Vad ville du bli när du var liten?
Neta: Bibliotekarie och caféägare.

Peppe: Kock eller långtradarchaufför.

 

Vad är du idag?
Neta: Det har blivit en lång resa genom olika yrken. Jag studerade till kock i ett år, avbröt studierna för att läsa journalistik på en folkhögskola i två år. Sedan utbildade jag mig till barnskötare på gymnasiet. Jobbade som lokalvårdare i sju år innan flytten till västkusten gick där jag nu titulerar mig som lagerarbetare och truckchaufför samtidigt som jag frilansar som matskribent. Jag undrar vad nästa yrke blir att lägga till i min meritförteckning?!?

Peppe: Lagerarbetare, matbloggare och hobbykock.

 

Vart vill du helst resa?
Neta: En mat- och vinresa till underbara Toscana. Tänk att hyra ett hus där i en månad och sedan blogga om livet där! Men jag vill också göra en avstickare till London och se Harrod’s i julskrud och dricka Afternoon-tea. En bilsemester på den gröna ön Irland skulle också vara mäktigt, landa i Dublin för att köra bil ner längs östkusten och dricka öl på en äkta irländsk landsbygdspub.

Peppe: Till något land vid Medelhavet (Kroatien, Italien) eller till någon storstad i Europa (London, Berlin eller Amsterdam) samt uppleva New York och USA i allmänhet.

 

Var ser du dig själv om fem år?

Neta: Jag står med ett stort leende på läpparna i dörren och välkomnar gäster till ett mysigt café som serverar de godaste bakverken i stan.

Peppe: Är nog kvar här i Kungälv.

 

Rött eller vitt?
Neta: Varför välja, det beror helt på till vilken maträtt jag ska dricka det. Men jag aktar mig mer för röda viner för vissa ger mig huvudvärk bara jag tittar på flaskan. Men jag säger heller inte nej till några droppar av det ädla och bubblande Moët & Chandon.

Peppe: Rött.

 

Sommar eller vinter?
Neta: Vinter och mycket snö! Är man född en kall vinterdag med 30 minusgrader är grunden lagd redan där.

Peppe: Sommar.

 

Skog eller hav?
Neta: Jag sitter gärna och tittar på havet, hör vågorna klucka mot klipporna och andas in den saltstänkta doften för det lugnar en orolig själ men jag är och förblir en äkta landkrabba!

Peppe: Hav! Inget slår saltdoften!

 

Vad gör dig ledsen?
Neta: Att unga människor och barn drabbas av obotliga sjukdomar med dödlig utgång. Livets orättvisor kan få vem som helst att gråta!

Peppe: Falska människor som sprider osanna rykten!

 

Vad är det bästa du vet?
Neta: Att hålla på och stöka i köket med lilla gubben som sällskap. Att få krama människor jag tycker mycket om. Att få baka och bjuda vänner på hembakat.

Peppe: Att få laga och äta en god maträtt, att resa runt och utforska nya länder, städer och matkulturer. Att få åka till havet här på den vackra svenska västkusten!

 

Så återstår att skicka utmärkelsen vidare till fem andra bloggar som vi gillar och som ger oss mycket inspiration och glädje. Så ni kan också kika in hos dem här och nu.

Anna med sin inspirerande blogg Frostrosor.

Tina som huserar Bland bakverk och kastruller.

Milla som skriver sin hälsoblogg med många fina tips.

Sara som skriver bloggen Vardag.nu.

Den 15-åriga finlandssvenska tjejen Matilda med sitt kafferep.

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. livsnjutarna

   Tack så mycket och där är du ju! 😉 Du har inte setts till på länge så vi blev lite oroliga ett tag…

   Svara

  1. livsnjutarna

   Utmärkelsen är du värd för du har en så fin och översiktlig blogg. Dina veckomenyer gillas!

   Svara

  1. livsnjutarna

   Varsågod, utmärkelsen förtjänar du som är så kreativ i din bakning! Och ja, svara på de här frågorna och skicka utmärkelsen vidare till 5 andra bloggare. 🙂

   Svara

  1. livsnjutarna

   Det är nog bäst det, ni skulle bara våga låta bli att dyka upp. Vi kanske kan ordna en VIP-kväll för en hel drös med matbloggare 😉

   Svara

  1. livsnjutarna

   Du förtjänar en liten utmärkelse för det tappra jobb du gör med din blogg och all inspiration du skänker. 🙂

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.