img_2359
img_2359

Vem är vi?

Välkommen till Livsnjutarnas Gourmetkök!

Detta är en mat- och bakblogg med inspiration från Norrland, Österbotten (Finland) och Västkusten! En hejvild blandning av söta och salta inslag där nya recept är som en ännu okänd vän. Vi är ständigt på jakt efter nya kulinariska upplevelser så här följs inga dieter och traditionerna ligger oss varmt om hjärtat. 

I vårt gourmetkök som är lokaliserat till kexstaden Kungälv och den svenska västkusten, eftersträvar vi enkelhet och kvalitet samt mat utan fusk! Vi älskar frukost och livets goda och lever efter devisen – det finns alltid något att fira! Vi har med oss influenser från både hemlandet Finland (österbottniska finlandssvenskar är vi båda två) och Västerbotten efter att i mer än ett decennium bott i Umeå. 

Vi slog samman våra mjölpåsar och började blogga juni 2011 eftersom många av våra vänner och bekanta kommit med förfrågningar om och när vi ska ge ut en egen receptsamling. Men också för att alltid ha tillgång till våra recept var vi än befinner oss i världen, det vill säga så länge tekniken fungerar som den ska!

Vi har ingen fullgången konditor- eller kockutbildning att luta oss tillbaka på, endast ett gemensamt brinnande intresse för att ha roligt i köket och prova nya kulinariska upplevelser. Numera titulerar vi oss även frilansande matskribenter. 

 IMG_3659-300x225Agneta och Petri - Kopia

 

 

 

 

 

Bagaren, stylisten och fotografen i vårt kök är Agneta eller Neta som hon kallar sig här. Med denna blogg kombinerar hon två av hennes tidigare utbildningar, ett år på en kocklinje och två år på en journalistlinje. Hennes mamma har alltid bakat och i familjen finns två konditorer. Neta bakar mer än gärna och förser ibland även en bekant med personligt utsmyckade tårtor. Bakning är en form av terapi och ett utlopp för hennes kreativitet där hon skapar klassiker med en ny fräschör. Idéer och drömmar har hon gott om, däribland att jobba i ett café. Numera tar även fotograferandet upp mycket av hennes tid. Hon lär sig nytt hela tiden och visst har det skett framsteg bland bloggens bilder, eller?

 ”I doften av nybakat finns allt man för stunden kan önska sig!”

Kocken i vårt kök är Petri men kallas oftast för Peppe. Han gillar enkelhet och bra råvaror. Att trixa med recept; lägga ihop det bästa av flera recept, att ändra eller lägga till ingredienser hör till vardagen. Matintresset har han nog ärvt av att ha grejat på i köket sedan barnsben. Till favoriträtterna hör fisk och skaldjur samt kött såsom lamm och vilt men han säger inte heller nej till nötkött. Om kocken fick bestämma skulle det bli kolgrillat så gott som varje dag. Men spisen, ugnen och lergrytan är inte heller fy skam.

livsnjutarnas gourmetkök mat- vinresa italien spumante

Vid frågor och funderingar, kring stort som litet, är det lättast att maila oss på livsnjutarnasgourmetkok@hotmail.se

img_2359

Livsnjutarnas Gourmetkök finns även på Facebook och Instagram där du kan nå oss snabbt och enkelt. Följ oss du med så får du automatiskt uppdateringar om nya blogginlägg.

~Välkommen med på vår mat- och bakresa!~
Neta & Peppe

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.