sommarsmoothie röda vinbär jordgubbar banan naturell yoghurt smoothie
sommarsmoothie röda vinbär jordgubbar banan naturell yoghurt smoothie

Smoothie med jordgubbar och röda vinbär.

Måndag 11 juli 2016

 

Den här somriga och härligt rosa smoothien stod på vårt frukostbord imorse och kom till efter Cajsa Warghs motto; ”man tager vad man haver!”

 

smoothie naturell yoghurt jordgubbar röda vinbär banan

Smoothien är härligt syrlig för vi har valt att inte söta den på något sätt. Tack vare de röda vinbären och den naturella yoghurten känns den även väldigt fräsch. Jordgubbar och banan mixades också ner för att göra den mer fyllig. Allt för att rensa kylskåpet och minska matsvinnet.

Men vi gör gärna om denna smoothie igen för den gav en härlig mättnadskänsla och piggade upp en regntung morgon på det allra bästa sätt. Vår första semesterdag kunde inte ha börjat bättre!

 

 

2 stora glas.

 

 

5 dl naturell yoghurt
160 g jordgubbar
75 g banan
50 g röda vinbär
1 krm vaniljpulver

 

Till garnering:

2 jordgubbar
några klasar röda vinbär

 

 

Dela bananen i mindre bitar och mixa alla ingredienser till en slät smoothie. Häll upp i glas.

Skär en skåra i jordgubbarna och häng dem på glaskanten tillsammans med någon klas röda vinbär. Stick ner en färgglad drinkpinne om du känner för det.

 

sommarsmoothie röda vinbär jordgubbar banan naturell yoghurt smoothie

 

sommarsmoothie röda vinbär jordgubbar naturell yoghurt banan

 

sommarsmoothie röda vinbär jordgubbar banan naturell yoghurt smoothie

 

Idag har vi gjort en liten utflykt norröver till Uddevalla, vi är nämligen på jakt efter en markis till vår lilla husvagn. Affären vi hade siktet inställt på hade ingen inne av den storlek vi behöver. Istället blir det att åka mot Göteborg imorgon där vi reserverat en, får se om den är lagom stor för vår lilla ”Grynet” eller om vi får jaga vidare. Förtält för bara några nätter känns överkurs för vår del.

Igår var det också en lite lagom regnig dag och då kan man alltid baka om man ändå bara är hemmavid. Sagt och gjort, en rödvinbärskaka på självplockade bär och syrensnittar blev gårdagens skörd och kompisarna Louise och Jimmy kom förbi och fikade helt oplanerat på kvällskvisten. Mycket trevligt! För bakar man så måste ju någon komma och äta upp det också! Ni har således recept av det sötare slaget att se framemot här.

 

 

Smaklig frukoststund!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.