sommarsallad sommarmat grillad nektarin jordgubbar chèvre ruccola pinjenötter
sommarsallad sommarmat grillad nektarin jordgubbar chèvre ruccola pinjenötter

Sommarsallad med grillade nektariner, chèvre och jordgubbar.

Söndag 10 juli 2016

Här kommer tips på en mycket god och somrig sallad som passar till allt grillat. Själva åt vi den med grillad råkorv med smak av fänkål och rosmarin och sältan från korven ihop med fruktens sötma blev en riktig höjdarkombination.

Nu kan vi också sälla oss till skaran som förespråkar att frukt kan/ska grillas. Nektarinens sötma fick en härlig grillsmak som kittlade våra smaklökar på ett högre plan. Ihop med salladens övriga ingredienser blev detta en färgglad sallad som fick högsta möjliga betyg av oss båda.

 

sommarsallad grillad nektarin jordgubbar chèvre ruccola

Är det någon gång man ska njuta av solmogna jordgubbar så är det just nu. För att få äta ännu mer av dessa underbara sommarbär så får man ju ta alla tillfällen i akt. Jordgubbar i sallad är kanske inte det första man tänker på men prova, det blir ljuvligt gott!

Chèvre gör salladen mer mättande och smaken från getost gör sig fint ihop med nektarin och jordgubbar. Salladen står sig även som ensamrätt en varm sommardag.

Vi vill också slänga med ett vintips här; väljer du att äta salladen ihop med råkorvarna med smak av fänkål och rosmarin från Scan så passar en ekologisk italienare från Marche som ”Boira’ ” (nr. 32431) som klippt och skuret.

Proportionerna har vi höftat till och tycker att även du ska göra så men en liten fingervisning ska vi försöka ge oss på ändå.

 

 

2 portioner.

 

 

1/2 påse (à 65 g) ruccola
10 jordgubbar, klyftade
3 små nektariner
120 g chèvre
olivolja av god kvalitet
Crema di Balsamico
30 g pinjenötter

 

 

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de blivit gyllenbruna. Lägg över på en tallrik för att svalna.

Dela och kärna ur nektarinerna. Skär dem i klyftor och grilla dem mjuka på medelvärme. Grilla runt om till fin färg. Låt svalna.

Ta ett serveringsfat och lägg ruccola i botten. Strö över klyftade jordgubbar, nektarinklyftor och dela getosten grovt och lägg ovanpå. Ringla över olivolja, strö över de rostade pinjenötterna och toppa med Crema di Balsamico.

Servera salladen till grillat; kött, kyckling, korv eller fisk väljer du själv.

 

sommarsallad jordgubbar grillad nektarin ruccola chèvre

 

sommarsallad sommarmat grillad nektarin jordgubbar chèvre ruccola pinjenötter

 

Japp, nu är det ett faktum att vår semester är här. Vilken härlig känsla! Vi har ju skrivit om att vi traditionsenligt firar in den på en för oss ny restaurang varje år och denna gång föll ju valet på ”Taverna Averna” i Göteborg som är en italiensk bistro.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Väggarna är prydda med tavlor och fotografier i alla möjliga storlekar med varierande motiv. Inga vita dukar så långt ögat når, en väldigt avslappnad och gemytlig stämning och vi upplevde det nästan som att sitta och äta i vårt eget vardagsrum. Hög och personlig service som tillåter en att njuta av maten och hinna smälta den lite innan nästa rätt är på ingång. En taverna helt i vår smak som vi med största säkerhet kommer besöka igen, om inte bara för att avnjuta en läskande och god Aperol Spritz med något snacks!

 

 

Smaklig sallad!
~Neta & Peppe~

 

 

 

    1. Livsnjutarna

      Grillad vattenmelon låter spännande, det har vi inte hunnit testa än trots mycket grillande under semestern.

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.