bruschetta lättlagat aptitretare baguette rostad vitlök tomat basilika olivolja
bruschetta lättlagat aptitretare baguette rostad vitlök tomat basilika olivolja

Brushetta med tomater i olika färger är semester för oss.

Fredag 8 juli 2016

 

Om det är något som verkligen för våra tankar till semester, sol och sommar så är det bruschetta. Vi kan lova att de även fungerar regniga dagar på en inglasad balkong eller uteplats. Hur semestervädret detta år blir vill eller kan vi inte sia om. Det vi däremot vet är att vi tänker njuta av våra fyra veckor i ledighetens tecken och färgglad bruschetta kommer definitivt att vara inblandad i de planerna och gärna ihop med en Aperol Spritz som är vår favorit bland bubbeldrinkar.

 

bruschetta sommarmat aptitretare tomat basilika vitlök olivolja lättlagat

Med bra råvaror behöver man inte krångla till godsakerna så himla mycket. Det räcker med mogna och goda tomater så är denna bruschetta i hamn. Här slår vi åter ett slag för Hoffrekullens handelsträdgård i Romelanda som ligger ca. 1 mil från oss. Vi köper gärna deras mixade påsar med andra sorteringens tomater för att det blir så vackert på tomatfatet med olika storlekar och färger. Kökslycka helt enkelt!

Bruschetta är enkelt, gott och somrigt så passa på att njut när tomatsäsongen är här!

 

 

 

baguette, skivad
vitlök
mogna tomater, gärna i olika färger
färsk basilika
olivolja av god kvalitet

 

 

Rosta baguetteskivorna lätt, antingen i brödrost eller i en torr stekpanna.

Skala vitlöksklyftan och dela den på mitten, gnid snittytan mot baguetteskivans snittytor på bägge sidor. Placera brödet på bricka eller serveringsfat.

Hacka tomaterna och blanda med rivna basilikablad. Toppa baguetteskivorna med tomathacket och ringla rikligt med olivolja över. Garnera med ytterligare lite basilika.

Låt gärna bruschettan stå och dra i sig av tomatsaften 10-15 minuter innan servering.

 

bruschetta rostad baguette tomat vitlök olivolja basilika sommarmat lättlagat

 

bruschetta lättlagat aptitretare baguette rostad vitlök tomat basilika olivolja

 

Vi vet att det är många som går på semester idag och vi vill önska er alla finingar en underbar och avkopplande semester. Se till att det på er prio-lista för ledigheten står ”slappa” allra överst för det är trots allt det som semestern är till för, att vila upp sig efter ett års slitigt arbete och för att samla krafter inför den mörkare årstiden.

Ikväll skålar vi in vår semester på restaurang i storstaden. Hur tänker du fira in din semester?

Semesterkärlek till er alla finingar!

Semesterkärlek till er alla finingar!

Allt gott och var rädda om varandra!

 

 

Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.