Laxrullar med wasabikräm
Laxrullar med wasabikräm

Laxrullar med wasabikräm.

Påskhelgen börjar närma sig och frågan är vad ni har tänkt äta? Ska ni äta påsklunch eller ställa i ordning en påskig buffé kanske? Lite tips från oss inför påsken hittar ni här. Kanske en memmashot skulle smaka?

Men vi vill också tipsa er om dessa vansinnigt delikata små laxrullar som gömmer en stingslig wasabikräm. Där alla smaker skapar en fin och balanserad helhet i något som kan tolkas som svensk sushi. Det är lätt hänt att man tar en till och en till…

Wasabi är japansk pepparrot som påminner i smaken om den vanliga pepparroten och den passar väldigt bra ihop med lax. Här blir wasabikrämen härligt grön med hjälp av ruccolan i kontrast till laxens ljusröda färg. Skulle man inte hitta wasabipasta kan man ersätta den med riven pepparrot, bara att smaka sig fram till rätt styrka.

 

 

10-15 stycken.

 

150 g kallrökt lax i skivor

 

Wasabikräm:

100 g philadelphiaost
½ dl ruccolablad
½ tsk citronsaft
rivet skal av ½ citron
1 tsk wasabipasta

 

Till dekoration:
¼ dl sesamfrön, ljusa och svarta

 

Rosta sesamfröna snabbt på hög värme i en torr stekpanna och låt dem kallna på en tallrik.

Använd stavmixer och mixa ihop philadelphiaost med ruccolablad, citronsaft och citronskal samt wasabipastan.

IMG_5448 - KopiaIMG_5447 - Kopia

 

 

 

 

 

 

 

 

Placera laxskivorna lite omlott på plastfolie. Bred på wasabikrämen. Rulla försiktigt ihop som en rulltårta med hjälp av plastfolien. Låt laxrullen vila i frysen ca. 30 minuter. Rulla sedan i rostade sesamfrön och skär i bitar, ca. 1 ½ cm tjocka.

 

Laxrullar med wasabikräm

En wasabikräm med sting gömmer sig i dessa laxrullar.

 

De kalla nätterna fortsätter hos oss, 9 minusgrader var det imorse. Solen har dock visat sig och termometern orkade upp till +5 under dagen. Fåglarna kvittrar vackert och marken är torr.  Så torr att man här i Kungälv har gått ut med eldningsförbud för att risken för gräsbrand är överhängande.

Men här är visst trötthetsfaktorn överhängande ikväll efter en tuff arbetsdag med övertid så vi tar oss nog en blund nu…

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

  1. livsnjutarna

   Det ska vara enkelt att njuta gott! Visst är wasabi gott men i lagom mängd ska det vara 🙂

   Svara

 1. Squareeye

  Så många läckra recept! Jag ska testa laxrullarna. Jag har testat rödbetssalladen och den var jättegod. Falafel blir nästa projekt då jag älskar dom.

  Svara

  1. livsnjutarna

   Hej på dig och välkommen hit 🙂
   Ja vi försöker inspirera alla som hittar hit med både det ena och det andra. Härligt att du gillade vår rödbetssallad, den är ”outstanding” om nån frågar oss 😉 Hoppas falafeln också blir omtyckt.

   Svara

 2. Tina

  Perfekt, såna här tänkte jag göra till påsk men inte hunnit snoka runt efter recept,, så detta tackar jag för, det här receptet ska jag göra nu i påsk!!

  Svara

 3. Lena

  Låter gott med wsabi i. Brukar göra liknande men med en räkröra och färskost.
  Glad påsk på dig.
  Lena från make a head food

  Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.