pastasås vegetarisk broccoli ost
pastasås vegetarisk broccoli ost

Vegetarisk pastasås med ost och broccoli.

Tisdag 16 februari 2016

 

Vi är av den åsikten att man aldrig kan få för många recept på en enkel och god pastasås. Att den är vegetarisk är ju bara bonus. Därför kommer det en sås av just denna kaliber idag som passar perfekt en vardagsmiddag.

Snabblagad är denna krämiga ost- och broccolisås som dessutom blir väldigt mättande när man använder standardmjölk (3%) och har i en ost med högre fetthalt. Helst ska det vara en långlagrad sådan med mycket smak som gifter sig fint med broccolin.

 

ost broccoli pastasås

Just denna vegetariska kombination med ost och broccoli har vi tidigare gjort men då i en gratängform, blir ni nyfikna kikar ni in här för receptet.

Receptet på pastasåsen kommer från förskolekocken Jills receptsamling ”Hemlagat”.

 

 

 

4 portioner.

 

 

 

500 g broccolibuketter (färsk eller djupfryst)
2 msk vetemjöl
3 dl standardmjölk, 3%
1 dl vispgrädde
2 dl riven ost, långlagrad
1 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar

 

 

 

Koka broccolin tills den mjuknat och sila av.

Blanda ut mjölet med hälften av mjölken i en kastrull och värm upp under omrörning. Tillsätt resterande mjölk samt grädden och sjud i några minuter under omrörning. Rör ner den rivna osten, pressad vitlök och broccolibuketterna. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.

Servera med valfri pasta.

 

pastasås vegetarisk broccoli ost

Dagarna är bråda denna vecka med två matiga deadlines att hålla efter. Lägg till att vi dessutom inte hinner se varandra alls i vaket tillstånd. Herr W är hemma från jobbet efter midnatt och då ligger redan frun och sussar sött. När det är dags för henne att vakna och åka till jobbet, ja då är det gubben som ligger och snarkar. Vi kommunicerar via små lappar på arbetsbänken, korta telefonsamtal och en massa sms. Vilket pusslande det kan vara en vecka som denna, tur att den bara infaller var sjätte vecka och att det bara är oss två det handlar om. Men vi är noga med att visa varandra tacksamhet för allt vi gör som underlättar för den andre och då går det så mycket lättare!

 

 

 

Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.