ädelost rökt skinka kastanjechampinjoner snabblagat pastasås krämigt
ädelost rökt skinka kastanjechampinjoner snabblagat pastasås krämigt

Pastasås med skinka, ädelost och champinjoner.

Detta recept har varit med oss sedan 1998 om vi inte minns helt fel. Ganska många år sedan men ännu denna dag väcker dofterna och smakerna från den krämiga pastasåsen många minnen inom oss.

 

pastasås ädelost kastanjechampinjoner rökt skinka snabblagat

Ursprungligen fanns receptet på baksidan av en Blue Cheese-dipmixpåse, där man bara skulle blanda pulvret med gräddfil eller crème fraiche och koka upp. Som vanligt ville vi utveckla receptet, göra det ännu godare och mer på riktigt!

Dipmixen fick således ge vika för äkta vara och samtidigt ville vi ha i mer ingredienser. Receptet är enkelt, snabblagat och mycket gott. Helt enkelt mättande och perfekt vardagsmat!

 

 

4 portioner.

 

 

 

1 förpackning (à 180 g) strimlad rökt skinka
1 gul lök
ca. 200 g färska kastanjechampinjoner
175 g ädelost
1 stor vitlöksklyfta
3 dl grädde
svartpeppar
smör och olivolja till stekning
1 tsk idealmjöl
hackad persilja

 

 

 

 

Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Fräs champinjonerna i smör och olja i en stekpanna tills de krymper, tillsätt löken och låt fräsa med tills den blir blank.

Häll i grädden, pressa i vitlöken och tillsätt ädelosten samt skinkan. Låt koka upp så att osten smälter. Tillsätt idealmjölet under omrörning och låt såsen sjuda på medelvärme i några minuter. Smaka av med svartpeppar och blanda i lite hackad persilja.

Servera med kokt pasta.

 

pastasås rökt skinka ädelost kastanjechampinjoner vispgrädde

 

ädelost rökt skinka kastanjechampinjoner snabblagat pastasås krämigt

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.