gnocchi vegetariskt vitlök kastanjechampinjoner vegetariskt fredagsmysmat tryffelolja parmesanost
gnocchi vegetariskt vitlök kastanjechampinjoner vegetariskt fredagsmysmat tryffelolja parmesanost

Gnocchi med vitlöksfräst svamp.

Fredag 11 november 2016

 

Vi inleder helgen med att bjuda er på vår goda middag från förra fredagen. En helt enkel och vegetarisk middag som hade sin glansperiod hos oss på fredagar när vi bodde uppe i Norrland, något av en paradrätt. Inte för att maträtten i sig eller dess ingredienser på något sätt kan associeras med de norra delarna av Sveariket. Då är det nog mer italienskt stuk över den men hur som.

 

gnocchi vitlök kastanjechampinjoner vegetariskt parmesanost tryffelolja fredagsmysmat

Vi tror att vi blev tipsade om någon liknande gnocchi med vitlöksfräst svamp i tv-rutan i typ ”Nyhetsmorgon” för x antal år sedan. Men svära på det eller kocken vågar vi inte. Middagen klar på max 20 minuter låter väl inte helt fel? I det enkla bor det goda som en viss Ernst skulle säga. Jamen, då kastar vi receptet vidare till er då.

 

 

2 portioner.

 

400 g naturell gnocchi
smör och olivolja till stekning
1/2- 1 dl vatten

200 g kastanjechampinjoner
1 stor vitlöksklyfta
salt, svartpeppar

 

Till servering:

parmesanost
tryffelolja

 

 

Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Torrstek svampen utan fett i en stekpanna tills den vätskat ur helt, tillsätt sedan smör och olivolja och fräs ihop med vitlök. Salta och peppra, håll varmt.

Stek gnocchin gyllenbruna i en blandning av smör och olivolja i en annan stekpanna, salta och peppra. Häll på vattnet och låt gnocchin sjuda i ca. 2 minuter under lock. Blanda ner svampen med gnocchin och smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

Servera genast med riven parmesanost och ringla tryffelolja över.

 

gnocchi vitlök kastanjechampinjoner fredagsmysmat parmesanost vegetariskt tryffelolja

 

gnocchi vegetariskt vitlök kastanjechampinjoner vegetariskt fredagsmysmat tryffelolja parmesanost

Då tar vi helg då bägge två. Frugan har faktiskt lyckats jobba hela veckan och öronen känns något bättre. Alltid något att vara glad för! Ett tunt snötäcke ligger fortfarande kvar på marken och tro det eller ej, julkänslorna börjar komma. Speciellt sedan vi precis mumsat på gubbröra med rödbeta (eller vågar vi kalla det för sillsallad på vårt vis?) till mellanmål/förrätt på gott knäckebröd. Men det är en annan historia och ett annat recept.

 

 

Smakligt fredagsmys!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.