kycklingpanna kycklinggryta svarta bönor torkade aprikoser spiskummin koriander
kycklingpanna kycklinggryta svarta bönor torkade aprikoser spiskummin koriander

Kycklingpanna med svarta bönor.

Söndag 7 juni 2015

 

Helt plötsligt inser vi att det är ett bra tag sedan vi serverat er ett inlägg av det matigare slaget så det får vi allt ändra på omedelbums. Matigt behöver nödvändigtvis inte betyda svårlagat och flera timmar framför spisen. Nej, det är inte vår melodi även om det händer ibland. Det tillhör refrängen en helg med inga planer alls.

Det är inte vardag idag men vi tänkte ändå servera er en lättlagad kycklingpanna som är perfekt vardagsmat för vardagen står ju där bakom knuten och väntar nu igen. Hur kommer det sig att de här helgdagarna har så bråttom att passera vår dörr, hjälper det att dra i handbromsen tro? Kanske går de fort för att vi har det så trevligt och hittar på roliga saker mest hela tiden.

kycklingpanna svarta bönor spiskummin koriander

Hur som haver, den här kycklingrätten ger oss lite nordafrikanska vibbar av de söta aprikoserna den innehåller samt kryddningen med koriander och spiskummin. Den är otroligt mättande eftersom den innehåller både kyckling och bönor, rik på protein så det förslår! Och bäst av allt, middagen med sina ljuvliga dofter står klar på bordet inom en halvtimme om man övat upp knivtekniken så det går undan när man hackar allt.

Receptet kommer från ICA:s förpackning med kokta svarta bönor.

 

 

 

 

4 portioner.

 

 

 

1 förpackning (à 380 g) svarta bönor
1 rödlök
1 gul paprika
8 torkade aprikoser, ekologiska
400 g kycklingfilé
olja och smör till stekning
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
500 g krossade tomater
salt, svartpeppar

 

 

 

 

Häll av och skölj bönorna under rinnande kallt vatten. Skala och grovhacka rödlöken. Tvätta, dela, kärna ur och tärna paprikan. Klipp aprikoserna med en sax i mindre bitar.

Strimla kycklingen och bryn den i olja och smör så att bitarna får färg, låt sedan spiskummin och koriander fräsa med en kort stund. Tillsätt rödlök, paprika, aprikoser och bönor samt de krossade tomaterna. Låt allt småkoka ca. 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera gärna kycklingpannan med t.ex. fullkornsbulgur eller annat likvärdigt alternativ.

kycklingpanna kycklinggryta svarta bönor torkade aprikoser spiskummin koriander

 

För att knyta an till att våra helger går så fort för att vi hittar på spännande saker mest hela tiden så måste vi bara nämna igår kväll helt kort. Hotellet vi bodde fyra nätter på i Recanati (Gallery Hotel Recanati) under vår mat- och vinresa ägs av Stefania som är gift med en svensk man. Det visade sig att de för tillfället, men inte länge till, bor i Göteborg och igår bestämdes det att vi skulle träffas. Snabbt flög timmarna iväg under prat och skratt och vi fick lära känna Stefania med familj och vänner. Så tack för en mycket trevlig kväll får vi säga och tack Stefania för fotografiet på oss två!

livsnjutarnas gourmetkök sassi caffè enoteca göteborg

aperol spritz sassi caffè enoteca göteborg teatergatan

Vi sammanstrålade på Sassi Caffè Enoteca, italienskt kafé, vinbar och bistro som slog upp portarna för ca. sex veckor sedan. Helt magiskt god italiensk mat kan tilläggas i en avslappnad och enkel miljö på en parallellgata till Avenyn. Detta ställe kommer vi helt säkert att besöka fler gånger, om så bara för att ta oss en aperitiv (deras Aperol Spritz var mycket god!) och lite småplock. Rekommenderas!

Och efter denna spontana italienska kväll känns vår mat- och vinresa genast så mycket mer levande igen. Har ni missat vår reseberättelse kan ni läsa lite allmänt om vår bästa resa någonsin – ”Solens mat & Italienska delikatesser” här, om vingårdarna skriver vi här, om resans största smakupplevelser skriver vi här och vill ni dyka ner bland italiensk choklad, ostar, marmelader och olivolja kikar ni här. Snart blir det nog till att planera in en italiensk afton på hemmaplan för att kunna avnjuta matsouvenirerna vi köpte med oss hem. Den som väntar på något gott!

matsouvenirer italien

 

 

Ha nu en fortsatt skön söndag alla finingar! Själva hoppas vi kunna lösa vårt datorproblem under eftermiddagen med hjälp av en kompis. Som tur hade vi en extra dator i gömmorna som vi fått damma av nu men bilderna och övriga mer eller mindre viktiga dokument vill vi gärna få ur den havererade datorn innan vi kan känna oss helt lugna igen på den tekniska fronten.

 

 

 

 

Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.