IMG_3004-Kopia.jpg
IMG_3004-Kopia.jpg

Enkla ostmuffins.

Om någon missat det så vill vi passa på att upplysa er om att det idag är både ostens dag och muffinsdagen. Så dagen till ära och renoveringen till trots ställde vi till med lite enklare bakning. Det blev muffins av det saltare slaget till eftermiddagsfikat och det var inte fy skam!

Muffins som gömmer både lök, bacon och massa god Västerbottensost. Muffinsen är mjuka och saftiga. En fin rökighet från bacon kombinerat med den smakrika Västerbottensosten gör dem oemotståndligt goda.

De passar lika bra till eftermiddagstéet som till en soppa eller varför inte servera dem på examensfesten eller som ett inslag på sommarbuffén. De är också perfekta att packa ner i picknickkorgen.

Och de somriga muffinsformarna hittade vi faktiskt på Ica Maxi. Formarna höll måttet, inget fett läckte ut!

 

12 st. muffins.

 

Ugnstemperatur: 225°IMG_2946 - Kopia

 

1 paket (140 g) bacon
1/2 finhackad gul lök
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g kylskåpskallt smör
3 dl riven Västerbottensost
2 dl gräddfil

 

Klipp baconet i små bitar och stek. Låt rinna av på hushållspapper och fräs sedan löken mjuk i lite av det baconfett som blev kvar i stekpannan.

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt ost, gräddfil, bacon och lök och blanda.

Klicka ut smeten i muffinsformar placerade i en muffinsplåt och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter (lite beroende på ugn) tills ytan fått fin färg och de är färdiggräddade.

Låt svalna på galler. Muffinsarna går bra att frysa in.

 

IMG_2997 - Kopia

Till eftermiddagsfikat, sommarbuffén eller picknicken smakar alltid en salt muffins.

 

IMG_3004 - Kopia

Matiga muffins som gömmer bacon, lök och västerbottensost. Ost- och muffinsdagen till ära!

 

Ha en fortsatt trevlig kväll alla ni fina människor. Själva ska vi njuta av att få använda vårt eget badrum, känns som rena lyxen. Det enda som mörkar vår himmel något ikväll är att någon hantverkare under dagen har orsakat en skada på vår fina vardagsrumstapet. Det är inte fint med tre små vita fläckar på en mörk terracottafärgad vägg…

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

    1. livsnjutarna

      2 in 1 måste vara effektivt och bra. Man får ta tillfället i akt när inspirationen infaller i denna röra. 😉

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.