IMG_0681-Kopia.jpg
IMG_0681-Kopia.jpg

3 ostar + 1 böna.

Pastarätter kan man aldrig få för många recept på så här får ni ytterligare ett att lägga till samlingen. En god pastarätt som innehåller tre olika sorters ostar och en sorts böna. En mycket mättande vegetarisk rätt som inte är som alla andra.

Innan servering ska denna pastarätt in i ugnen en sväng och gratineras och ugnsvärmen får dofter av vitlök och örtkryddor att spridas i köket.

Pastan med ost och bönor fungerar som en enkel vardagsrätt men kan även avnjutas som en finare rätt om man häller upp ett glas rödvin, tänder lite levande ljus och låter mjuka toner strömma ur högtalarna.

 

 

4-6 portioner.

 

Ugnstemperatur: 250°

 

 

IMG_0655 - Kopia

200 g pasta, helst penne
1-2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
5 soltorkade tomater
2 msk olivolja
2 burkar (à 500 g) krossade tomater
1 tsk oregano
400 g röda bönor på burk
75 g tärnad fetaost
50 g riven ost
75 g mozzarella
4 msk ströbröd
1 tsk salt
svartpeppar

 

Koka pastan. Skala och hacka lökarna. Hacka de soltorkade tomaterna grovt.

Hetta upp oljan och fräs lök och vitlök lätt men bryn dem inte! Häll i tomatkrosset, persiljan, soltorkade tomater och oregano. Låt koka ihop 5 minuter. Häll i bönorna och fetaosten och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

IMG_0660 - Kopia

IMG_0665 - Kopia

 

 

 

 

 

Blanda med pastan och lägg i en smord ugnssäker form. Strö över riven ost, skivad mozzarella och till sist ströbröd.

 

 

IMG_0670 - Kopia

 

Gratinera i ugnens mitt tills osten smält och fått fin gyllenbrun färg.

 

Pasta med 3 ostar och 1 böna

En vegetarisk pastarätt med mozzarella, fetaost och riven ost samt röda bönor.

 

Ja, vi vet att vi denna majmånad inte är så aktiva på bloggfronten som vi skulle vilja vara. Men se detta renoveringskaos gör oss så totalt oinspirerade att det känns riktigt hemskt. Vi hoppas att ni inte glömmer bort oss för vi har inte glömt er våra kära bloggläsare.

Okej, vattnet har vi fått tillbaka i köket. Stunden vår diskmaskin återuppstod var nästintill andlig. Så visst uppskattar man de vardagliga sakerna på ett helt nytt sätt när man inte tar dem för givet. Men än är vi bara halvvägs (om vi vågar tro på ursprungsinfon) och det verkar inte gå så snabbt fram. För att inte tala om all städning som är kvar att utföra efteråt…  Hujeda oss!

Så matlagningen i vårt gourmetkök sker nästintill tvångsmässigt på vardagarna och helgerna slappar vi med att äta ute eller hämta hem mat. För som sagt, vår lägenhet är inte särskilt inspirerande i detta skick! Himmel så vi sjunger klagosånger nu…

Idag har vi varit väldigt trötta för igår var vi ut på galej, personalfest stod på programmet ackompanjerad av tonerna från Barbados. Som alltid när det gäller maten som bjuds är vi oerhört nyfikna på hur restaurangen ska fixa att servera i detta fall 160 personer samtidigt.

Förrätt:
Kalix löjrom, serveras med finhackad rödlök, smörstekt toast och vispad creme fraiche

 

Huvudrätt:
Tournedos, rödvinssås, potatiskaka smaksatt med cheddar, grönsaker

 

Dessert:
Vitchokladcheesecake med myntamarinerade hallon

 

Stenungsbaden Yacht Club lyckades med bravur vågar vi påstå. Och det blev minsann en trevlig helkväll och många dansanta svängar, mer eller mindre nyktra!

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.