IMG_5489-Kopia.jpg
IMG_5489-Kopia.jpg

Rödbetssallad med fetaost på vårt sätt.

Vi kan med stolthet berätta att det är vi själva som står som kompositörer för denna färggranna sallad. En rödbetssallad ska enligt oss vara krämig och inte rinnig. Den ska vara fräsch men ändå ha något som balanserar upp rödbetans sötma och därför använder vi oss av fetaost. Rödbetor och fetaost är en klockren kombination! Med endast några droppar citronsaft lyfter denna sallad ytterligare en nivå tillsammans med en liten dutt av en fin olivolja. Lite crème fraiche binder ihop alla ingredienser så salladen blir lite smidigare i konsistensen. Svårare än så här behöver det inte vara att laga sin egen rödbetssallad!

I denna sallad hittas heller inga konstiga tillsatser utan endast fina och goda råvaror. Man känner inte heller av den ättikstarka smaken som är väldigt typisk för fabriksgjord rödbetssallad och som inte alls faller oss i smaken. Aldrig tidigare har vi ätit så mycket sallad med rödbetor i som den senaste tiden. Och finlandsgästerna hade heller inget att invända mot denna sallad när de fick provsmaka.

Nästa vecka är det påsk och med sin fina färg är denna sallad ett vackert blickfång på påskbordet. Vårt matiga uppdrag fortsätter och det senaste är att vi kommer att synas i tryck i påsknumret av Kuriren som utkommer precis om en vecka. Där kommer ni att finna receptet på denna sallad som ingår i påskbuffén vi komponerat. Idag får det således bli en liten aptitretare på vad som komma skall…

Servera denna sallad till allt där du tidigare ätit rödbetssallad. Om ni missat kan vi väl påminna er om att vi åt den till den vegetariska champinjonpastejen igår. Men vi har även serverat den till grillad kyckling, lammstek, ugnsstekta kycklingklubbor…

 

 

4 portioner.

 

300 g kokta rödbetor
150 g fetaost
4 msk crème fraiche
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
några droppar citronsaft
salt
svartpeppar

 

Riv rödbetorna grovt och lägg dem i en bunke. Smula ner fetaosten och pressa i vitlök. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om så att allt blandas väl.

 

Hemmagjord rödbetssallad

Visst är denna rödbetssallad ett härligt blickfång med sin fina färg ?

 

IMG_5489 - Kopia

 

Vi avslutar kvällen med en uppmaning från hjärtat: Var rädda om varandra och känn tacksamhet över alla dagar ni får spendera ihop med dem ni tycker mest om… 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 1. annepauline

  Denna rödbetssallad ska jag minsann göra i helgen. Jag har på känn att i alla fall jag kan äta mig mätt på den! Mmmm, tackar för receptet!
  Ahaa, så ni SKA vara med i påsknumret av Kuriren! Jag hade det på känn.
  Spännande, då har jag något att se fram emot.

  Svara

  1. livsnjutarna

   Härligt, då vet vi vad du äter till helgen! 😉
   Ja, det ska bli riktigt spännande att se hur de redigerat vårt material denna gång.

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.