Marinerade kronärtskockor
Marinerade kronärtskockor

Marinerade kronärtskockor.

Gillar du kronärtskockor så kommer du att älska dessa marinerade.Passar bra som sidorätt, plockmat eller helt enkelt bara att avnjutas som de är! Receptet är enkelt som alltid, men för smakernas skull är det en fördel att lägga kronärtskockorna i marinad dagen innan!

 

Marinerade kronärtskockor

 

1 burk kronärtskockshjärtan i vatten

2 msk vit balsamvinäger

1 dl olivolja av god kvalitet

2 vitlöksklyftor

1/s tsk salt

1 msk färsk basilika eller 1 tsk torkad

 

Vispa ner oljan i vinägern, pressa i vitlöken, smaka av med salt och basilika. Låt kronärtskockorna rinna av, dela dem i små bitar och vänd ner i marinaden. Låt stå kallt en timme innan servering , men helst över natten.

 

 

Tips! samma marinad kan användas till kokt brysselkål, blir mycket gott!

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.