IMG_3918-Kopia.jpg
IMG_3918-Kopia.jpg

Det går visst att tillreda lax utan kök!

Kvällens middag blev en sådan sensation så vi slänger oss direkt på datorn för att blogga om denna. Vi glömmer varmkorv, färdiga köttbullar och Felix’ klassiska potatismos för en stund. Man kan visst tillaga lax trots att man saknar kök, det har vi bevis på nu! Så länge ni äger en mikrovågsugn. Laxbitarna blev dessutom så mycket saftigare och mjukare än när vi ugnsstekt dem att vi blev minst sagt överraskade. Kanske är detta tillvägagångssätt något vi får fortsätta med när vi har ett kök igen?!?

Här snackar vi en supergod middag på max 10 minuter!!!

Svårare än så här är det inte;

Låt laxbitarna tina upp. Lägg dem i en matlåda (i plast som tål mikrovågsugn), krydda som vanligt med salt, svartpeppar och citronsaft. Häll lite vatten i botten av lådan. In i mikron under skyddskåpa på full effekt ca. 3 minuter. Låt fisken stå kvar en stund i mikron så värmen jämnar ut sig. Servera genast med till exempel en couscousröra.

Couscous är också tacksamt att ha i skafferiet vid en köksrenovering eftersom grynen inte kräver någon koktid. Koka upp vattnet (enligt anvisning på förpackningen) i vattenkokaren, häll i en kastrull och salta lite och häll i couscousen. På med locket i fem minuter och rör sedan ner en skvätt olivolja. Vi tillsatte dessutom lite tärnad fetaost, hackade färska tomater och kalamataoliver.

Vad säger ni om denna middag?

 

 

 

Och idag är det som gäller. Efter alla förberedelser startade arbetet med vårt nya kök officiellt idag. Målaren kom imorse och grundade alla väggar där tapeter satt. No more caffe latte-färg för oss i vårt kök! Yay!!!

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

  1. livsnjutarna

   Varsegoo Lena! 🙂
   Och vi fortsätter att förundras över hur den kunde bli så mycket saftigare än när vi tillreder den i ugn. Ett riktigt mysterium!

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.