IMG_0024.jpg
IMG_0024.jpg

Enkla och goda kycklingklubbor.

Kycklingklubbor är goda, saftigare än filén, och framförallt billigare! Klubborna kan tillredas och smaksättas på många olika sätt, här är två av mina favoriter. Klubborna är dessutom jätteenkla att tillreda, perfekt för fredagsmiddag eller till en vardagsrätt.

 

Kycklingklubbor i ugn

3-4 portioner

 

1 påse kycklingklubbor, 1 kg (djupfrysta)

 

Kryddning/marinad 1:

saften av 1/2 citron

salt, peppar

valfri örtkrydda (jag använder timjan, dragon och oregano)

olivolja

 

Kryddning/marinad 2:

saften av 1/2 citron

salt, peppar

flytande honung

olivolja

 

 

 

 

 

 

 

Tina upp kycklingklubborna i kylskåp över natten. Skär små snitt i klubborna, krydda runt om med de kryddor du väljer att använda, låt marinera ca 1 timme i kylskåp, men det fungerar också att tillreda klubborna direkt om det är så att tiden är knapp. Lägg klubborna i en ugnsform. Värm ugnen till 200 grader(175 grader om du använder varmluft) stek i ca 40 minuter, eller testa att sticka i den tjockaste delen av klubban för att se om köttsaften är klar. Låt vila under folie en stund innan servering. Servera exempelvis med en god bönröra.

Spara buljongen som är kvar i formen så har du en underbar hemmagjord kycklingfond om du vill göra en kycklinggryta! Buljongen går utmärkt att frysa in!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 1. livsnjutarna

  Lena, tack så mycket för din fina kommentar. Det är sådana värmande ord som gör oss inspirerade att fortsätta blogga. 🙂 Vågar vi fråga om det är något recept från vår blogg som du själv provat laga?

  Svara

   1. livsnjutarna

    Tack för det svaret Lena. Ja, den såsen går inte av för hackor trots sin enkelhet! 🙂

    Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.