IMG_0056.jpg
IMG_0056.jpg

3-veckors sallad.

I detta hushåll har vi sakta men säkert blivit väldigt dåliga på att äta grönsaker till maten. Ofta har vi dem i maten men sallad och råkost har liksom smugit sig bort från matbordet. Jag undrar när det hände och hur det kunde hända…? Vi som var så duktiga på att göra en-portioners-sallader (= en egen liten skål med nygjord sallad) till middagen. Men så har nog tiden sen vi flyttade söderöver varit ganska turbulent och har tagit mycket på våra krafter… Men idag gjorde jag ett ryck som kan vara upp till tre veckor men som jag vet med mig kommer att ta slut bra mycket fortare än så. 😉

3-veckors salladen tar sin lilla tid att göra men går enkelt att göra om man har en matberedare, med rivskivan monterad, till hands och en stoor bunke med lock. Jag använder alltid min degbunke från Tupperware på 7,5 liter, då har jag lite marginal att röra om i salladen när den ska blandas med dressingen. Men sen är det bara att förvara salladen i kylskåp, fylla en liten skål åt gången och njuta. Påminner lite om pizzasallad. Och det gör absolut ingenting om du hämtar lite till för detta är nyttiga mumsigheter med prisvärda råvaror! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

1 kg skalade morötter
1 kg vitkål
1 röd paprika
1 gul paprika 1 lagom stor purjolök

 

Dressing:

1 dl äppelcidervinäger
1 dl olivolja
1 tsk salt
3/4 dl socker
vitpeppar

 

Koka upp alla ingredienser till dressingen i en kastrull och låt sedan svalna.

Skala/skölj/ansa alla grönsaker och skär dem i mindre bitar. Kör dem i blandad ordning (då blir salladen lite blandad redan från början som gör det enklare för dig att blanda allting sedan) i matberedare med grov rivskiva.

Häll över dressingen och blanda ordentligt. Ta det försiktigt för här finns risk för sprätt!

Förvaras i kylskåp med lock på.

 

 

Smarrig salladsstund!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.