Kycklingklubbor är goda, saftigare än filén, och framförallt billigare! Klubborna kan tillredas och smaksättas på många olika sätt, här är två av mina favoriter. Klubborna är dessutom jätteenkla att tillreda, perfekt för fredagsmiddag eller till en vardagsrätt.
Kycklingklubbor i ugn
3-4 portioner
1 påse kycklingklubbor, 1 kg (djupfrysta)
Kryddning/marinad 1:
saften av 1/2 citron
salt, peppar
valfri örtkrydda (jag använder timjan, dragon och oregano)
olivolja
Kryddning/marinad 2:
saften av 1/2 citron
salt, peppar
flytande honung
olivolja
Tina upp kycklingklubborna i kylskåp över natten. Skär små snitt i klubborna, krydda runt om med de kryddor du väljer att använda, låt marinera ca 1 timme i kylskåp, men det fungerar också att tillreda klubborna direkt om det är så att tiden är knapp. Lägg klubborna i en ugnsform. Värm ugnen till 200 grader(175 grader om du använder varmluft) stek i ca 40 minuter, eller testa att sticka i den tjockaste delen av klubban för att se om köttsaften är klar. Låt vila under folie en stund innan servering. Servera exempelvis med en god bönröra.
Spara buljongen som är kvar i formen så har du en underbar hemmagjord kycklingfond om du vill göra en kycklinggryta! Buljongen går utmärkt att frysa in!
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~
Lena
Tack för alla underbara inlägg som ni delar med er… jag läser varenda en…
livsnjutarna
Lena, tack så mycket för din fina kommentar. Det är sådana värmande ord som gör oss inspirerade att fortsätta blogga. 🙂 Vågar vi fråga om det är något recept från vår blogg som du själv provat laga?
Lena
Inget recept är ännu prövat, men jag har planerat att göra er kall sås till ugnslax nästa gång jag gör sån.
livsnjutarna
Tack för det svaret Lena. Ja, den såsen går inte av för hackor trots sin enkelhet! 🙂