Vaniljyoghurt
Vaniljyoghurt

Egen vaniljyoghurt.

Jag har alltid varit svag för vanilj och är det fortsättningsvis. Bara doften är ju himmelsk, för att inte tala om smaken. Vaniljyoghurt är otroligt gott, men jag har slutat köpa hem den. Varför? Av den enkla anledningen att den är alldeles för söt för min smak. Men så kom jag på idén att göra min egen vaniljyoghurt och den blev så krämig och mycket godare än den köpta.

 

Jag använde mig av:

  • laktosfri  naturell  yoghurt (Valio) med 3% fetthalt
  • vaniljpulver efter behag
  • flytande honung för att få lite sötma

 

Detta är grejer det! 🙂

 

Vaniljpulvret kommer från Madagaskar-odlade vaniljstänger och är ekologiskt. Pulvret är färdigt att användas som det är och är helt fritt från färgämnen, socker och kemiska eller syntetiska ämnen. Man kan använda det istället för vaniljsocker och då räcker det med hälften, dvs. 1 tsk vaniljsocker = 1/2 tsk vaniljpulver.

 

Tips!
Har man naturell yoghurt hemma så har man vilken yoghurt som helst inom räckhåll. Har också testat blanda ner hallonsylt och fick då den godaste hallonyoghurten man kan tänka sig. Testa så får ni se… eller smaka! 🙂

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.