pannacotta mango chiafrön frukost dessert sockerfri
pannacotta mango chiafrön frukost dessert sockerfri

Chiapannacotta med mango.

Onsdag 29 april 2015

 

Halloj där mitt i veckan! Vi tänkte det skulle passa bra med ett litet vårligt frukosttips eller en nyttigare dessert för den delen för kommande helgdagar. Vi behöver ju bara se till oss själva så vill vi gärna unna oss något gottigt när det vankas helg och långfrukostar. Gottigt utan att för den skull vara det samma som onyttigt.

Här har vi återigen ett recept där de där makabra stärkande chiafröna ingår. En pannacotta som görs på enbart tre ingredienser och som blir fantastiskt god och härligt krämig. Här behövs ingen annan sötning än den sötma som mangon bidrar med.

chiapannacotta mango

Pannacottan får gärna stå och dra till sig över natten men det räcker också med några timmar. Vill man kan man röra om den just innan servering men vi föredrar som vanligt den släta ytan som uppstår när man inte rör runt i den.

Extra praktiskt är det här att använda frysta mangotärningar som fått tina upp. Det är ju inte alltid man har färsk mango hemma, inte vi i alla fall.

Skulle nu inte denna pannacotta med mjuk och rund mangosmak falla dig i smaken kanske vi får föreslå en chiapannacotta med blåbär istället som vi tidigare bloggat om.

Receptet har vi än en gång hittat hos Marja och hennes blogg ”Baka sockerfritt”.

 

 

 

 

1 portion.

 

 

 

45 g mango, mixad till mos
1/2 dl vispgrädde
1/2 msk chiafrön

 

 

Till servering:

mangotärningar

 

 

 

Blanda/mixa samman alla ingredienser och häll upp i fint serveringsglas. Låt stå kallt några timmar eller över natten.

Garnera med mangotärningar strax innan servering.

 

pannacotta chia mango

 

pannacotta mango chiafrön frukost dessert sockerfri

 

Det känns riktigt upplyftande och stärkande att sitta och titta på mangons solgula färg nu när regnet helt plötsligt dragit in över stan. Ett tag trodde vi att det snöade men det visade sig vara blombladen från de japanska körsbärsträden som drogs med i en virvlande dans av de kraftiga vindarna. Inte för att vi är ovana med snö kring valborg och första maj, det har hänt flera gånger när vi bodde uppöver. Och där har man stått med grillen och försökt skydda den mot snöflingorna.

Någon risk för snö på dessa breddgrader borde det inte vara imorgon men vi ska heller inte grilla. Vi tänker ta det säkra före det osäkra och hålla oss till sådan mat som kan förberedas, vilket vi redan gjort. Något så praktiskt som dubbelmarinerad fläskfilé i två snarlika men ändå olika tappningar. Bara att skiva upp imorgon efter jobbet och droppa över den andra marinaden så är det klart.

Kanske inte många som ståtar med att äta sill till valborg men det tänker vi faktiskt göra. Det finns ju så många sillvariationer och vi hittar hela tiden nya. Ännu ikväll ska sillinläggningen blandas ihop så den får stå och gotta till sig över natten. Vad tror ni om citron- och vaniljsill? Vi tyckte det lät så spännande och vårligt att vi inte kan låta bli att testa. Blir det gottarns dyker det förr eller senare upp här, det vet ni!

 

 

 

 

 

Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~

 

 

 

  1. annepauline

    Chia frön igen! Det där verkar hur gott som helst så nu ska jag göra ”som alla andra” och inhandla chia frön.
    Trevlig Valborg till er!

    Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.