förrätt insalata caprese sallad grillspett
förrätt insalata caprese sallad grillspett

Italienska förrättsspett.

Lördag 30 januari 2016

 

 

Direkt från gårdagens tjejkväll, här kommer förrätten med italienska influenser som frugan bjöd på. Snabbfixad är den allt, inga förberedelser behövs mer än att handla hem ingredienserna. Extra bra om det råder tidsbrist och den går utmärkt att transportera med sig om middagen ska äga rum i annat kök.

 

förrätt insalata caprese sallad grillspett

Det är som en Insalata Caprese i spettformat med inslag av italiensk salami. Bara att varva minimozzarella, cocktailtomater och hopvikta salamiskivor på vanliga grillspett av trä. Fördela ruccola på förrättstallrikar, på med spettet och ringla sedan över basilika-olivolja. Blanda gärna olivoljan med basilikan i god tid så hinner den gotta till sig.

För att addera lite krispighet till förrätten serverades skivor av baguette stekta i rejält med vitlökssmör (smör och pressad vitlök i stekpanna) vid sidan om. Förrätten fick tummen upp av middagsvännerna både vad gäller smaken och utseendet. Tänk så mycket det kan göra för aptiten att servera en sallad på spett.

Självklart serverades italienskt bubbel i glasen; Prosecco Superiore Brut Bacio della Luna (2332) som passade mycket bra till.

 

 

Detta behövs:

(mängd beroende på antal portioner)

grillspett av trä

ruccola
olivolja
hackad basilika (djupfryst går bra)

minimozzarella
cocktailtomater
salami Milano (lufttorkad)

baguette (snedskuren)
smör
pressad vitlök

 

insalata caprese sallad förrätt grillspett

 

förrätt insalata caprese sallad grillspett

Lördagen har börjat lugnt för oss båda. Kanske är vi lite småsega efter att ha kommit oss i säng i den sena timmen. Gamla och hederliga sällskapsspel har ofta den effekten på vänner när man träffas. Men vi har inte bråttom någonstans idag och inga större planer heller. Förutom att det ska göras middag som också den är med smaker från Italien. Enligt ett recept på lasagne med anor från 1700-talet som vi fick med oss under förra årets mat- och vinresa. Det vattnas redan i munnen på oss.

Oavsett hur er lördag ser ut önskar vi er en mysig och skön fortsättning på denna dag.

Skål på er alla finingar och …

 

 

Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 1. Mårtenssons Kök

  Italienskt är ju så gott och oftast väldigt tacksamt att bjuda på. Vi bjöd ju vänner på italienska smaker igår och fick därmed njuta gottiga redter idag 🙂 Smart och fint att servera salladen på spett, perfekt som mingelmat ju!

  Önskar er en fin vecka,
  kramar

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Ja, det har blivit väldigt mycket italienskt för oss den senaste tiden och mer lär det bli. 😉 Mingelmat, där sa ni det!
   En fin vecka till er med, kramizar!

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.