frukost smoothie kokosmjölk ananas banan mango
frukost smoothie kokosmjölk ananas banan mango

Kokos- och fruktsmoothie och en överraskad 70-åring.

Söndag 28 februari 2016

 

Frukosttimmarna har redan tickat förbi denna mulna söndag men ändå känns det helt rätt att bjuda er på en fräsch och fruktig smoothie gjord med kokosmjölk.

Denna vårliga och goda smoothie smuttade (eller slurpade i oss är nog mer rätt) vi på igår till vår långfrukost. Första frukosten tillsammans på över en vecka och då kändes det extra angeläget att lyxa till den lite. Det gäller att ta vara på de lediga stunderna tillsammans och fylla dem med det lilla extra. För hur krasst det än må låta är dagarna ihop med den/dem man älskar bara ett lån som vi bör förvalta på allra bästa sätt. Att känna tacksamhet till det vi har i livet är bästa vägen till lyckorus!

 

smoothie frukost kokos banan mango ananas tropisk

Och visst kan lyckorus även återfinnas i en enkel och snabbfixad tropisk smoothie, testa så får du se! Den är rätt tjock i konsistensen men att dricka den med sugrör fungerar. Vill man så kan man späda ut den med lite vatten eller tropisk juice men då tunnas ju den goda kokossmaken ut.

Receptet har vi hittat på denna finska sida men justerat vissa mängder något som följer nedan.

 

 

2 portioner.

 

 

1/2 färsk ananas
125 g mango (djupfryst, upptinad går bra)
1/2 medelstor banan
1 1/2 dl kokosmjölk, ekologisk
limesaft

 

 

 

Skala ananasen och skär bort bort den hårda mittendelen, tärna fruktköttet. Skala bananen och dela den i mindre bitar. Skala, kärna ur och tärna mangon.

Lägg ner alla ingredienser i en mixer/matberedare med kniven monterad och mixa till en slät smoothie. Smaka av med limesaft och servera i fina glas.

 

kokos tropisk smoothie banan ananas mango frukost

 

frukost smoothie kokosmjölk ananas banan mango

 

Kanske ni kommer ihåg att Neta i smyg flög hem till fädernesland förra helgen för att överraska sin mamma på hennes 70-årsdag. Många fina och mysiga familjedagar blev det där till och med alla fem syskonen befann sig på samma plats och umgicks i dagarna tre. Nästintill historiskt sedan den yngsta systern emigrerade. Och visst blev både fadern och modern glatt överraskade trots att mamma alltid säger att ”hon hade det på känn”! Tårtan kommer från bageri Fredrika där både syster och systerdotter jobbar… om ni undrar!

Vi bjuder på ett litet bildspel från festligheterna!

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Önskar er alla finingar en fortsatt mysig söndag, var rädda om varandra och ta vara på guldkornen i livet!

 

 

 

Smaklig smoothiestund!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

 1. annepauline

  Vilken ljuvlig tårta och vilken härlig smörgåstårta! – Jag har gått ”all in” för er ingefärashot. Folk runtom mig faller som käglor av någon slags influensa, min gubbe bland andra, men jag har klarat mig. Jag tror stenhårt på att det är tack vare ingefärashotsen. Det var INTE gott i början men konstigt nog har jag nästan blivit beroende av dem nu.

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Vi shottar också varje dag och vågar inte vara utan den. När Neta var i hemtrakterna förrförra helgen bjöd hon både systrar och moder på shotten och nu har de i sin tur börjat shotta och introducerar andra att dricka den med. Det sprider sig minsann! Men när den hjälper så många så måste man ju bara tro på den och då hjälper den ju lite till! Heja dig, kramiar!

   Svara

 2. Mårtenssons Kök

  Vilken härlig överraskning och så roligt att ha hela familjen samlad! Ni har så rätt så, tiden är så viktig och det gäller att ta tillvara på den och verkligen spendera den i ”rätt” sällskap.

  Så gott med ananas i, frun här är allergisk mot det (och kiwi och melon) så där är det stop men herrn skulle mycket väl kunna tänka sej att ha i ananas i vår vanliga mangonsmoothie.
  En fortsatt fin vecka till er,
  kramar

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Det var minst lika roligt att få överraska som vi misstänker jubilaren blev glad av överraskningen. 🙂
   Tråkigt med allergier men man lär sig leva med dem och det finns mycket annat gott att ha i smoothies istället. Ibland kan man göra varsin.
   En fin början på den nya månaden till er, kramizar!

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.