hoki vit fisk bolognese tomatsås gröna ärter pasta
hoki vit fisk bolognese tomatsås gröna ärter pasta

Hoki Bolognese blir fina fisken.

Måndag 29 februari 2016

 

Dags att börja veckan med ett enkelt och gott recept på fiskblock från frysen. Lämpligt att även avsluta och säga hejdå till februari på samma sätt denna skottdag som bara existerar vart fjärde år.

 

hoki bolognese gröna ärter tomatsås vit fisk

Men det spelar inte någon roll vilken dag på året det är om man vill äta denna Hoki Bolognese. Maträtten känns lätt och fräsch med fisk i en örtkryddad tomatbaserad sås samtidigt som den upplevs som lite nytänkande i matplaneringen. Variation i vardagsmaten är alltid välkommen och denna Bolognese kan ses som ett komplement till den mer traditionella gjord på köttfärs. Hos oss fick denna fiskrätt tummen upp och därför vill vi dela med oss av den till er.

Receptet har vi hittat på hokipaketet från Findus.

 

 

4 portioner.

 

 

1 paket (400 g) hokifilé
600 g krossade tomater
1 vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1/2 gul lök
2 tsk oregano, torkad
1 tsk timjan, torkad
1 tsk salt
svartpeppar

 

Till servering:

små gröna ärter
parmesanost
kokt pasta

 

 

 

Tina fisken och skär den i 10-12 bitar, salta lätt.

Skala och hacka lök och vitlök och stek dem mjuka i oljan. Tillsätt kryddorna och fräs samman. Tillsätt krossade tomater och koka upp, låt koka ihop några minuter.

Lägg ner fisktärningarna i tomatsåsen och låt småputtra under lock ca. 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera bolognesesåsen med nykokt pasta och toppa med gröna ärter samt riven parmesanost.

 

hoki vit fisk bolognese tomatsås gröna ärter pasta

 

Så hur startar ni er matvecka där ute i stugorna? Nya recept eller favoriter i repris på tallrikarna? Fågel, fisk eller mitt emellan? Ni kan inte ana hur nyfikna vi är! Skriv en rad och berätta om ni har tid och lust.

En fin start på veckan till er alla finingar och…

 

 

 

Smaklig fiskstund!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.