italiensk sallad parmaskinka tryffelsalami
italiensk sallad parmaskinka tryffelsalami

Italiensk salladstallrik.

Onsdag 11 mars 2015

 

Dagen mitt i veckan är kommen. Lill-lördag så även kallad. Därför vill vi försöka skapa en lite mysig känsla här i vårt bloggkök kvällen till ära. Tänk er lite skön loungemusik, några tända ljus i ljuslyktor i vårliga färger, en mjuk morgonrock som hjälper kroppen att hålla sig varm efter en skön dusch och så en kopp rykande hett te (eller kaffe för den som känner för det) i handen. Tankarna känns lugna och positiva för nu har ju mer än halva arbetsveckan faktiskt gått och det är mer än okej att börja drömma om den kommande helgen. Vad man egentligen skulle kunna tänka sig att äta till fredagsmyset om två dagar. Börjar det kännas lite jobbigt nu?

Pling, där kan vi faktiskt hjälpa er på en gång. Vi föreslår en salladstallrik så klart. Ibland tänker vi att sallad inte är någon riktig mat men gör man den mer matig så är den helt klart en fullvärdig måltid och det är inte ens säkert att man orkar allt man lagt upp på tallriken.

italiensk salladstallrik

Att göra en egen salladstallrik där man lägger upp salladen precis innan servering och lägger allt i lager utan att blanda runt känns oerhört fräscht och samtidigt väldigt hälsosamt. Visst, beroende på ingredienser är den kanske inte alltid den mest nyttiga (men här tänker inte vi sitta och hytta med några pekpinnar!) men istället för att gå till en salladsbar och köpa en portionssallad för dyra pengar känns det mycket roligare att göra sin egen.

Så nu är det helt fram för er att börja tänka italiensk sallad på riktigt. Låt associationerna flöda fritt. Nu är det inte italiensk sallad på finskt vis vi talar om. Ta ut svängarna vad gäller ingredienserna om ni känner för det. Vår ingredienslista kan ses som enbart inspiration och innehåller det vi tycker om. Skulle inte denna sallad tilltala er just denna dag kan vi även tipsa om vår kalkonsallad med bbq-dressing eller kycklingsalladen med currydressing som också är finfin mysmat.

Till salladen serverade vi hembakat ciabattabröd som vi doppade i en god olivolja. Svårare än så här behöver det inte vara att fixa fredagsmyset. Så nu kan ni andas ut igen och fortsätta känna lugnet denna lill-lördagskväll. Njuta av den sista klunken te/kaffe och bara känna att livet är allt bra härligt att leva ändå. För det hoppas vi innerligt att ni känner!

I vinglaset: il Conte (nr. 2322), ett ekologiskt rödvin från Italien.

 

 

 

I vår italienska salladstallrik ingick detta:

ruccola
kokt risonipasta
parmesanost
mozzarella
cocktailtomater, söt och mild i smaken
blandade oliver av god kvalitet
parmaskinka
tryffelsalami
hackad basilika
rostade pinjenötter
olivolja att ringla över

 

 

Att servera till:

ciabatta
olivolja

 

 

italiensk sallad tryffelsalami parmaskinka

 

italiensk salladstallrik fredagsmysmat

 

italiensk sallad parmaskinka tryffelsalami

 

 

 

Och för att skapa lite äkta lill-lördagskänsla här på hemmaplan har vi faktiskt bakat chokladmuffins ikväll. Roy Fares påstår att de ska vara otroligt saftiga, inte det minsta torra. Upp till bevis i helgen! Ja, för även om vi bakat ikväll så äter vi ju inga sötsaker innan den riktiga lördagen är här. Vi fick helt enkelt njuta av den förföriskt goda doften av choklad som muffinsen fyllde hela lägenheten med. Så tokiga är vi!

Herremannen i hushållet konstaterar också (lite krasst?) att nu kan nedräkningen börja tills han fyller jämnt. En månad kvar innan det är dags att skriva åldern med en fyra först istället för en trea. Men då blir det i alla fall kalas!

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.