marabou schweizernöt schweizernötkräm efterrätt chokladkräm
marabou schweizernöt schweizernötkräm efterrätt chokladkräm

Schweizernötkräm.

20 februari 2016

 

Gillar ni choklad och speciellt Schweizernöt så kommer ni att älska denna lättlagade dessert! Den rörs ihop på ett vips med bara ett fåtal ingredienser och får den bara några timmar på sig att stelna i kylskåpet så är den redo att avnjutas. Kanske något för er att göra redan ikväll?

Efterrätten blir en len och krämig godsak med krämkonsistens. Den har en mild sötma som inte blir sötsliskig samtidigt som desserten är väldigt mastig. Ihop med lite vispad grädde på toppen och lite dekorationer av mörk choklad blir den ljuvligt god och ser mer svårgjord ut än vad den är.

 

schweizernötkräm chokladkräm marabou efterrätt

Vi har testat att halvera receptet (gjort 3 portioner) och slutresultatet blir perfekt, det kan både vi och vår webmaster intyga än en gång. Ibland kan det ju vara så att vissa recept blir mindre lyckade att göra halva mängden av. Så inte i detta fall.

Receptet har vi hittat hos Norrmejerier.

 

 

 

6 portioner.

 

 

400 g schweizernötchoklad
4 äggulor, rumsvarma
3 dl vispgrädde

 

Till garnering:

vispad grädde
dekoration av mörkchoklad

 

 

Hacka schweizernötchokladen. Vispa upp äggulorna i en bunke. Koka upp grädden och häll den sedan ner i äggulorna under konstant omvispning. Häll ner den hackade chokladen i äggrädden och rör tills den smält och chokladsmeten är blank.

Häll upp i serveringsskålar och ställ kallt minst tre timmar.

Smält mörk choklad och forma en strut av smörpapper. Häll ner chokladen i den och spritsa olika mönster/figurer. Ställ kallt att stelna.

Vispa grädden och spritsa den på chokladkrämen och dekorera med mörkchokladfiguren.

 

marabou schweizernöt schweizernötkräm efterrätt chokladkräm

 

I denna stund befinner sig frun i utlandet, ja kanske inte så långt bort som det låter men ändå utanför landets gränser. Hennes kära mor i Finland fyller 70 år imorgon (söndag) och Neta har i smyg flugit hem för att tillsammans med sina syskon uppvakta jubilaren. Så det skulle vara konstigt om de inte just nu sitter och mumsar smörgåstårta, gräddtårta och andra godsaker syskonen slängt ihop enbart för denna kalashelg. Kanske något som vi kan delge er receptet på vid ett senare tillfälle, man kan alltid hoppas!

 

 

 

Smaklig chokladstund!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.