Onsdag 16 september 2015
Ibland behövs det lite uppmuntrande smågodis så här mitt i veckan utan att för den skull framkalla en smärre sockerchock hos någon. Så ikväll har vi snabbt och enkelt trollat fram dessa krämiga chokladbollar med smak av jordnötssmör och kaffe. För det är vi värda denna onsdag och vem vet, de kanske fungerar som medicin mot yrsel?! Alltid värt ett försök.
Att kombinationen choklad och jordnötter samt kaffe är ljuvlig har väl inte undgått någon? Och dyker det upp oväntat besök är det nog ingen gäst som skulle tacka nej till denna jordnötschokladboll full av smaker. Förutsatt att man inte lider av nötallergi.
Inspirationen till dessa mumsiga bollar hittade vi hos Marja men vi har modifierat receptet lite grann och detta följer nedan.
8 små chokladbollar.
50 g jordnötssmör, crunchy
2 msk fiberberikade havregryn
1 msk kokosflingor
1/2 msk kakao
1 krm vaniljpulver
1 1/4 tsk rårörsocker
ca. 1 msk starkt kaffe (koffeinfritt för den som önskar)
Att rulla i:
kokosflingor
Mät upp rårörsockret och krossa det i mortel. Blanda alla ingredienser till en chokladbollssmet. Känns smeten torr kan lite extra kaffe tillsättas.
Dela smeten i åtta bitar och rulla till små bollar, använd gärna engångshandskar. Rulla chokladbollarna runtom i kokosflingor.
Behöver vi ens säga att de här chokladbollarna försvann i ett nafs hemma hos oss. Undrar om det var hål i skålens botten? Något skumt var det allt.
Smaklig upplevelse!
~Neta & Peppe~