IMG_3194.jpg
IMG_3194.jpg

Kladdkaka helt enkelt.

Det är ju fredag idag, härligt för alla oss som väntat på helgen. Fredagsmys och sånt, då skulle det väl passa bra med en helt vanlig  och enkel kladdkaka, inte sant? Och vi behöver inte ens skriva ner receptet utan presenterar det så här idag. Lite latmaskvarning är helt tillåtet på denna heliga dag (trots att det är skiftbyte hos oss idag; Peppe jobbar dag, Neta jobbar kväll).

 

Det här receptet återfinns på ett kollage som damen i detta hushåll gjorde som present åt sin då nyfunne pojkvän för många år sedan. Skrivbordsunderlägget lever kvar liksom vi! 😉

 

 

Det enda vi gjorde annorlunda var att halvera receptet och dela smeten i två portionsformar så att vi fick envar. Men även den
kändes för mycket så det blev så att vi delade på varje form och så räckte det till två dagars efterrätt. 🙂 Tänk bara i så fall på att även korta av tillagningstiden något. Till vår kladdkaka hade vi löst vispad grädde, osockrad eftersom kladdisen i sig är rätt söt. Mums!

Kladdkakesuget kom över oss redan för några helger sedan när vi såg ett recept på en snabb kladdis tillagad i mikrovågsugn. Men efter två misslyckade försök gav vi upp! Mikron ger ifrån sig chokladdoft ännu i uppvärmt tillstånd. Och igår fick vi förklaringen till floppen, i receptet hade tidningen missat skriva in 2 ägg… jaja, det känns ju bättre nu när inte misslyckandet berodde på oss och vår trogna mikro. Kanske vågar vi göra ett nytt försök? Annars ställer vi oss väldigt tveksamma till att tillreda något i mikron.

För övrigt denna helg vankas det kräftskiva imorgon hos goda vänner. Det ser vi fram emot och har en ny smak på  snaps med oss i bagaget tillsammans med havskräftorna.

På söndag får vi finbesök av köksförsäljaren. Det måste väl ändå anses som hög servicegrad när han kommer hem till oss igen på en söndagseftermiddag. Sånt gillas och nu tar finplaneringen vid och detaljerna ska putsas av… och vitvarudjungeln blir bara större och snårigare!

 

Smarrigt fredagsmys!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.