nutellamousse nutella vispgrädde hallon mörk choklad hasselnötter dessert enkelt
nutellamousse nutella vispgrädde hallon mörk choklad hasselnötter dessert enkelt

En söt avslutning på veckan med enkel Nutellamousse.

Söndag 15 maj 2016

 

Vi väljer att avsluta veckan på det sötaste sätt vi kan tänka oss genom att bjuda er på en busenkel dessert. En fluffig Nutellamousse som fullkomligt smälter i munnen och får gottegrisen att sucka av välbehag. Mousse är kanske fel namn att använda sig av, egentligen skulle Nutellagrädde vara mer korrekt.

 

nutellamousse nutella hallon mörk choklad rostade hasselnötter

Busenkelt minsann! Med endast fem ingredienser och med en tidsåtgång på max tio minuter så är denna dessert klar för servering. Säg det som inte blir godare med lite Nutella i? För att bryta av det söta har vi i lite hackad mörk choklad och väljer att servera ihop med färska hallon som bidrar med lite syra som känns fräsch samt rostade hasselnötter som förstärker Nutellasmaken.

Inspirationen till denna efterrätt hittade vi hos tidningen ”Hembakat” men gjorde om lite för att den bättre skulle passa oss.

 

 

 

2 portioner.

 

 

1 dl vispgrädde
70 g Nutella
20 g mörk choklad (vi använde Lindt 85%)

 

Till servering:

hackade hasselnötter, rostade
färska hallon

 

 

Börja med att grovhacka hasselnötterna och rosta dem gyllenbruna i en torr stekpanna. Lägg över på en tallrik för att kallna helt.

Hacka chokladen ganska fint. Vispa grädden lätt och fluffig men inte för hårt för då blir moussen grynig. Blanda i Nutella och hackad choklad, rör ihop försiktigt. Moussen ska vara krämig och smidig.

Fördela moussen i serveringsglas och toppa med rostade nötter och färska hallon.

 

nutella nutellamousse vispgrädde mörk choklad hallon hasselnötter dessert

 

nutellamousse nutella vispgrädde hallon mörk choklad hasselnötter dessert enkelt

Ni som följer oss på sociala medier vet att lördagskvällen blev mycket lyckad när vi var ute på restaurang i vår lilla stad med ett kärt och glatt kompisgäng. Både på Facebook (där vi nu passerat 600 gilla-markeringar!!!) och Instagram överöste vi våra följare med bilder (med varierande kvalitet) på god mat och gott att dricka från Kungälvs nyaste matställe ”Gustus Gastrobar” som vi absolut vill och kan rekommendera till alla er som har vägarna förbi. Ett kyligt väder (maxtemperatur igår +7!!!) kunde inte förstöra den varma och goda stämningen runt vårt middagsbord.

Vi hann till och med hem och kunde se hur rösterna fördelades mellan alla bidragen i Eurovisionen. Som alltid efter denna sångcirkus kan man diskutera om nu rätt låt vann eller inte. Vi hejade självklart på Frans som vi båda tycker har en skön och unik återhållsam stil och en bra placering fick han ju allt. Bra gjort där! Däremot satt vi båda som frågetecken när det stod klart att Ukraina gick vinnande ur tävlingen. Vad var det som hände? Nej, inte alls i vår smak men nu är det som det blev. Grattis Ukraina!

frukosthjärtanSöndagen inleddes med långfrukost där temat på dukningen denna dag var kärlek och massvis med hjärtan. Allt för att fira att det idag är 17 år sedan vi förlovade oss och minns vi helt rätt var det precis lika kylslaget med regn i luften även då.

Vi tänker inte klaga över vädret, absolut inte. För vi vet att när sommarvärmen var här så njöt vi verkligen fullt ut av den utan att klaga över att det var svettigt och klibbigt. Så ett litet bakslag kan vi absolut uthärda, bara det är kort!

Söndagskvällen kommer att ägnas åt att skriva och fila på månadens mattips till vår lokala nyhetstidning för frugans del. Herr W har redan åkt iväg till bunkern där åtta timmar kvällsjobb väntade på honom. Imorgon får han vila igen med en ledig dag.

Slutet sött, allting gôtt!

 

 

Smaklig dessert!
~Neta & Peppe~

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.