halloncocktail champagne bacardi razz välkomstdrink
halloncocktail champagne bacardi razz välkomstdrink

Enkel och elegant champagnecocktail med hallon.

Fredag 1 maj 2015

 

Då är härliga maj här och du är mer än välkommen! Varför inte passa på att blanda till en chic välkomstdrink och skåla för denna nya månad och för att det är fredag.

En mycket enkel och elegant cocktail med smak av hallon tänker vi oss i glaset. Mousserande vin eller champagne gör den så mycket mer lyxig, säg det som inte blir mycket godare när det bubblar så där elegant i det höga glaset.

absolut hallon champagnecocktail välkomstdrink

Ni som följer oss via sociala mediet Facebook förstår att det var denna cocktail vi läppjade på igår kväll innan vi tog oss an valborgsmiddagen. Den här halloncocktailen – låt oss kalla den för Absolut Hallon – serverade vi även som välkomstdrink när herremannen fyllde fyra + nolla för några veckor sedan. Cocktailen mottogs även då enbart i positiva ordalag.

Friskt och fräscht, syrligt och bubblande – allt finner du i denna halloncocktail där de frysta hallonen fungerar som isbitar. Enkelt och tjusigt, precis som vi vill ha det!

Inspiration från ”Fixa festen – proffsens bästa tips för en lyckad fest” från ICA Bokförlag.

 

 

 

1 glas.

 

 

 

2 cl Absolut Raspberri / Bacardi Razz (eller annan vodka med hallonsmak)
frysta hallon
1 1/2 dl champagne / mousserande vin

 

 

 

 

Häll hallonvodkan i ett champagneglas och tillsätt några frysta hallon. Fyll upp glaset med champagne eller mousserande vin och rör om lätt innan servering.

 

halloncocktail champagne bacardi razz välkomstdrink

 

Solen lyser och himlen är lite molnprydd. Herremannen väntas snart hem från jobbet och då har vi en angenäm programpunkt framför oss. Nämligen att hämta ner resväskorna och börja se över vad vi ska fylla dem med. Vi har förstått att resväskorna bör innehålla rätt så somriga kläder efter att ha varit inne och kikat på väderleken där i Italien. Så helt plötsligt kan vi sortera bort fleecejackan och långkalsongerna, åtminstone för en vecka.

Det som känns så konstigt med denna mat- och vinresa ”Solens mat och italienska delikatesser” vi snart ska starta är att den känns så overklig. Vi tror det beror på att vi inte behövt göra något mer än klicka in betalningen så är allt spikat och klart. Dagarna är redan späckade med spännande programpunkter och alla övernattningar och transporter är ordnade. Overklighetskänslan hoppas vi ska försvinna när vi söker oss mot Landvetter på söndag eftermiddag.

 

 

 

 

Skål på er!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 1. Min Lilla Kokrå

  Spännande resa ni har framför er! och jag antar och hoppas få en grundlig rapport från den, så småningom 🙂
  Önskar er en riktigt trevlig resa med mycket goda och smakrika upplevelser! Kram Birgitta

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Tack så mycket, vi ska göra vårt absolut bästa och kameran kommer självklart att följa med. Kram på dig med! 🙂

   Svara

 2. Mårtenssons kök

  Vilken resa, det låter som en tur precis i vår smak. Förstår dock hur ni känner, man är ju van att ordna och dona själv. Hoppas att ni har det riktigt bra,
  kramar

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Den här resan gick minsann inte av för hackor, värt varenda öre och lite till! 😉

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.