Wine cooler
Wine cooler

Chilla vid grillen med fläderspritz i glaset.

Fläderspritz är ett kortare men kanske ett lite piggare namn på en hemmablandad wine cooler. Det är fredag idag våra fina bloggvänner! Hipp hurra eller så! Från att himlen var alldeles grå och trist imorse börjar det spricka upp nu och solstrålarna tittar fram. Det finns hopp om en fin grillkväll (fläskfilén har legat i sweet chili-marinad över natten) och varför inte ha en läskande longdrink i glaset under tiden ni väntar på den perfekta glödbädden. Ja, för er som kör klassiskt med kolgrillat i alla fall.

 

Åkesson wine cooler

Wine cooler är en alkoholhaltig dryck som görs genom att blanda vin (vitt eller rött) med juice, läskedryck och socker. Eller så köper man det färdiga alternativet från Systemet som är riktigt gott det med. Vid närmare eftertanke går den här sommardrinken helt säkert att göra på alkoholfritt vin också för den som känner för det alternativet.

Sanningen att säga kan vi inte ta åt oss äran för denna somriga drink med smak av fläder utan det får vi tacka Ica-Kuriren (21/2013) för, men eftersom vi gillade fläderspritzen väldigt mycket skickar vi den gärna vidare här i bloggosfären. Och vill ni veta så kan vi avslöja att den smakar nästintill likadant som köpevarianten.

Så hur många av er tänker chilla vid grillen ikväll med en flädersmakande wine cooler i handen som ni blandat till själva?

 

1 glas.

 

1/2 dl koncentrerad flädersaft
1 dl torrt vitt vin (vi använde Verdicchio)
3/4 dl kolsyrat neutralt vatten
is (vi nöjde oss med 3-4 iskuber /glas)

 

Häll flädersaft och vin i isfyllt glas. Rör om och toppa upp med bubbelvatten. I en med en drinkpinne och avnjutes lååångsamt, men dock så snabbt så inte isen hinner vattna ur innehållet!

 

Wine cooler

Hörde vi … skål?!?

 

Smarrig drinkstund!
~Neta & Peppe~

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.