kycklinggryta indisk kryddig
kycklinggryta indisk kryddig

Indisk kycklinggryta.

Onsdag 5 november 2014

 

I detta ruskiga regnväder med endast +4 på termometern behöver vi verkligen något gott att äta och värma oss med. Vi tänkte därför bjuda er på lite indiskt. Detta är nog den godaste indiska rätten vi hittills smakat på trots att den inte ser mycket ut för världen.

Sanningsenligt har vi dock inte vågat smaka på så mycket indiskt för vi lever med en massa fördomar om att det bara ska smaka pepparkaka. Döm oss inte, att vi vågade oss på detta recept är ett steg på vägen. Åt rätt håll ska vi hoppas och tro så att det blir mer indiskt i vårt kök.

indisk kycklinggryta

En enkel kycklinggryta som är krämig och har otroligt fin balans mellan kryddorna. Låt er inte avskräckas av den långa kryddlistan, det får vara värt det! De flesta kryddorna hade vi hemma i alla fall. Smakrik blev grytan med lite lagom hetta. Precis som vi vill ha det! Vi får tacka ”Vår kokbok” för denna goda maträtt.

 

 

 

4 portioner.

 

 

600 g kycklinglårfilé (vi använde kycklingbröstfiléer)
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
neutral olja (majsolja använde vi) + smör till stekning

 

Indisk kryddblandning:

1 1/2 tsk malen ingefära
1 1/2 msk malen koriander
2 msk spiskummin
1 tsk chilipulver
2 krm malen nejlika
1 tsk kanel
2 msk curry

 
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk mango chutney
3 dl naturell yoghurt

 

 

 

Skala och hacka lök och vitlök. Skär kycklingen i lagom stora grytbitar.

Värm olja och smör i en gryta/traktörpanna. Fräs lök, vitlök och alla kryddor (ej salt och peppar!) tills löken börjar bli mjuk. Lägg i kycklingbitarna och blanda runt med kryddblandningen. Låt fräsa ihop en stund. Tillsätt salt och peppar och mango chutney. Rör ner lite yoghurt i taget. Koka under lock på svag värme ca. 30 minuter.

Servera kycklinggrytan med kokt ris eller som vi gjorde, med grov bulgur.

 

kycklinggryta indisk kryddig

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.