förrätt rödbetscarpaccio fetaostkräm ruccola pumpafrön bresaola olivolja
förrätt rödbetscarpaccio fetaostkräm ruccola pumpafrön bresaola olivolja

Rödbetscarpaccio med bresaola och fetaostkräm – en höstlig förrätt.

Onsdag 21 september 2016

 

Vi fortsätter leverera recept på temat höstmiddag och idag bjuder vi er på en höstlig förrätt, den som vi serverade våra vänner i lördags. Vi har länge velat prova på rödbetscarpaccio och nu fick vi äntligen chans till det.

Alla vet ju att rödbetor och fetaost är goda att kombinera och därför rörde vi ihop en fetaostkräm att toppa de kokta rödbetsskivorna med. Men vi valde också att strö över lite hackad bresaola, ungefär som prosciutto men av nötkött istället, samt rostade pumpafrön.

 

rödbetscarpaccio fetaostkräm bresaola pumpafrön ruccola

Det fina med denna förrätt är att den kan förberedas i god tid, bara att lägga upp på tallrikarna precis innan servering. Rödbetorna kokade vi kvällen innan liksom vi rostade pumpafröna. Fetaostkrämen stod och gottade sig flera timmar i kylskåpet. Bresaolan kan hackas och förvaras i lufttät burk i kylen. Tänk på att alla ingredienser smakar så mycket mer tillsammans bara de inte är kylskåpskalla.

Inte en smula kvar på förrättstallrikarna, förutom den härligt röda färgen från rödbetorna, så det tar vi som ett gott betyg.

Vi kan faktiskt glänsa här med ett litet vintips för denna förrätt som vi förmedlar direkt från affären med den gröna skylten. Det passar ypperligt att dricka ett friskt och fruktigt vitt vin från Frankrike till; Chablis Le Beaunois Labouré-Roi (nr. 5637).

 

 

4 portioner.

 

4-6 rödbetor
salt + flingsalt

 

Fetaostkräm:

150 g fetaost
3 msk crème fraiche
1 msk olivolja
salt, svartpeppar

 

70 g bresaola
ca. 1/2 dl pumpafrön
svartpeppar
ruccola
olivolja

 

Börja med att koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, ca. 40 minuter. Känn efter med en sticka. Häll av vattnet och låt rödbetorna kallna. Skala och skiva dem tunt.

Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med de övriga ingredienserna till krämen, smaka av med salt och svartpeppar.

Rosta pumpafröna i en torr stekpanna tills de får fin färg men utan att de bränns vid. Låt kallna på en tallrik.

Hacka bresaolan.

Lägg rödbetorna omlott på förrättstallrikarna och strö lite krossat flingsalt över. Lägg en klick fetaostkräm i mitten. Dra ett varv med svartpepparkvarnen över och fördela sedan lite ruccola på samt den hackade bresaolan. Ringla över lite olivolja och avsluta med lite rostade pumpafrön. Bara att servera och njuta!

 

rödbetscarpaccio fetaost fetaostkräm ruccola pumpafrön bresaola förrätt

 

förrätt rödbetscarpaccio fetaostkräm ruccola pumpafrön bresaola olivolja

 

ica-kuriren svampspecial jägarsmörgås

Råkar ni ha det senaste numret av ICA-Kuriren (38/2016) i er ägo ska ni inte bli förvånade över att hitta frugans ansikte på bild där hon förmedlar sitt bästa svamprecept till läsarna. Receptet är på jägarsmörgås med svampstuvning och passar ju ypperligt i dessa jakt- och svamptider. Blir ni nyfikna på receptet i sin helhet kan ni klicka här så kommer ni direkt till det.

Ha en fortsatt mysig lill-lördag alla finingar!

 

Smaklig förrätt!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.