IMG_0630.jpg
IMG_0630.jpg

Ryggbiff med svart tryffel.

Området Istrien i norra Kroatien är känt för sin rikedom på tryffel. Under vår resa i höstas fick vi stifta bekantskap med tryffel; svart och vit i alla dess former och kombinationer. Självklart blev denna svamp något som hamnade i resväskan hem som en souvenir. Denna helgmiddag för några veckor sen tog oss genast tillbaka till den lavendeldoftande staden Rovinj där vi spenderade en underbar vecka. Ett resmål vi verkligen kan rekommendera! Ställ gärna frågor om det är något ni undrar över, det finns så mycket att berätta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi hittade redan första dagen en mysig och personlig restaurang med en underbart gästvänlig servitör, ”Trattoria Dream” (adress: J.Rakovca 18), som blev ett favoritställe för oss dit vi ofta återvände. Servitören hälsade oss alltid med ett vänligt ”Hello Finland!” när han såg oss. 🙂

Och tryffelglass är något vi kan rekommendera!

 

 

Tillbaka till maten här hemma… När vi gjorde ett djupdyk i frysen hittade vi ryggbiff. Ryggbiff är mör och god och tanken slog oss, varför inte piffa till den ytterligare med tryffel!?! Inte för att krångla till det enkla, men detta var verkligen en perfekt smaksensation som trollband oss under hela middagen.

Räkna 1 skiva ryggbiff/ person. Se till att ryggbiffen är rumstempererad innan du värmer stekpannan. Det är en fördel om ryggbiffen har fettkappan kvar för där finns mycket smaker så låt den vara kvar under tillagningen!!! Salta och peppra och stek i smör i het stekpanna. Beroende på tjocklek varierar stektiden, men räkna med ca. 1 1/2 minut per sida om du vill ha ryggbiffen medium. Innan servering garnerade vi med skivad svart tryffel i olja, mumsfilibabba! Till det serverade vi klyftpotatis och smörstekt sparris. Mmmm!!! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Armano’s webbutik kan man beställa hem tryffel och andra kroatiska delikatesser.

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

    1. livsnjutarna

      Du har så rätt, Anna. Tänk vad smaker och dofter kan förflytta en i tid och plats… ibland så mycket mer kraftfullt än att titta på fotografier från en resa.

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.