halloween förrätt pumpadip majstortillasnittar
halloween förrätt pumpadip majstortillasnittar

Pumpadip med parmesangratinerade majstortillasnittar.

Söndag 2 november 2011

 

Så är den elfte månaden på året påbörjad och helgen har bjudit på en hel del trevligt såsom en kompis 30-års kalas men även en stillsam stund i minneslunden där vi tände ljus för de personer som saknas oss här i jordelivet.

I fredags tillagade vi en 3-rätters middag där färgen orange var den röda tråden Halloween till ära. Inte för att vi annars firar detta men ett extra tillfälle att göra god mat till vänder vi inte ryggen.

Idag bjuder vi er således på förrätten. En krämig och mild pumpadip. Naturligtvis vegetarisk och helt fri från mjölkprodukter. Ett alternativ till guacamole. Här serverad ihop med spröda majstortillabröd som gratinerats med parmesanost. Kan naturligtvis även serveras som tilltugg eller snacks, på buffé eller som tapas.

pumpadip majstortillasnittar halloween förrätt

Receptet har vi hittat här och vad gäller hur många personer detta räcker till beror helt på hur förrätten serveras. Vi slukade rubbet bara vi två (extremt hungriga som vi var!) men lägger man upp i färdiga ”portioner” och har huvudrätten ganska snabbt inpå borde nog fyra personer klara sig på detta precis som receptmakaren föreskriver.

 

 

2-4 portioner.

Ugnstemperatur: 250°C

 

 

Pumpadip:

ca. 500 g matpumpa (vi använde butternut)
2 msk + 1 msk majsolja
flingsalt
1/2 vitlöksklyfta
1/2 liten rödlök

 

Till garnering:

rostade pumpafrön

 

 

Majstortillasnittar:

1 äggula
2 msk majsolja
2 msk riven parmesanost
3 mjuka majstortillabröd
flingsalt
chipotle chilipulver

 

 

 

Pumpadip:
Skala pumpan och kärna ur den, spara pumpafröna!
Skär pumpan i tunna skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 1 msk majsolja och strö över lite flingsalt. Skölj pumpafröna i en sil med kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg dem på plåten vid sidan om och salta dem lätt. Sätt plåten mitt i ugnen 8-10 minuter tills pumpan blir mjuk. Pumpafröna behöver inte lika lång tid så ta ut dem när de börjar bli gyllenbruna.

Mixa den mjuka, något avsvalnade pumpan i en matberedare med kniven monterad, tillsammans med 2 msk majsolja och skalad vitlök. Skala och hacka rödlöken fint och blanda ner i pumpapurén. Smaka av med salt och dekorera med de rostade pumpafröna.

 

Majstortillasnittar:
Blanda äggula, olja och parmesan. Låt stå en stund så den blir så där krämig. Lägg tortillabröden på bakpappersklädd plåt och pensla på ostblandningen. Krydda med flingsalt och dutta lätt över lite chipotle chilipulver. Sätt in mitt i ugnen ca. 4 minuter, akta kanterna så de inte bränns.

Skär bröden i snittar och servera med pumpadipen.

 

halloween förrätt pumpadip majstortillasnittar

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 

 1. Mårtenssons kök

  Alltså det där med puma har vi lite svårt för, vi har provat olika sorter på lika tillagningssätt men det har helt enkelt inte fallit oss i smaken. Allt kan ju inte göra det:) Men att ha den som en dippa låter ju faktiskt som något som vi kanske skulle gilla bättre…

  Svara

  1. Livsnjutarna

   Smaken är ju som baken 😉 men inte kan man gilla allt heller, även om man är matbloggare! 😉
   Kramizar!

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.