IMG_4628-Kopia.jpg
IMG_4628-Kopia.jpg

En blåbärig semestersmoothie för att piggna till.

Fyra dagar in på semestern och vi har äran att möta en regnig dag. Det känns som att lågtrycket satt sig även i oss så det får nog bli en hemmadag. Eller så är det efterdyningarna från gårdagen som spenderades på Gekås i Ullared. Det är en lika ”konstig” affär som IKEA, man kommer aldrig ut tomhänt därifrån trots att man inte skulle ha nåt särskilt när man gick in. Men vi lovar att vi bara köpte nödvändiga saker!

Ullaredsfynd

Gårdagens fynd från Gekås i Ullared.

 

Tårtshopen i UllaredVi hittade också Tårtshopen i Ullared bara ett stenkast från stora varuhuset. Självklart tog vi en sväng in där och kunde konstatera att för oss som är vana vid Tårtdecor här i Kungälv så var det en minimal butik med väldigt litet utbud men priserna var väl ungefär de samma. Men en trevlig bekantskap hur som helst!

En seg morgon som denna behövdes alltså något extra energigivande och uppiggande och då fick det bli en semestersmoothie. Denna smoothie har en fräsch blåbärssmak och inget tillsatt socker. Sötman från bananen är alldeles tillräcklig. Havregrynen ger ryggrad och fyllighet samt extra mättnadskänsla. Och vad vore en smoothie utan en mild och fin smak av vaniljpulver?

 

2 stora glas/4 mindre glas.

 

1 banan
1 äpple
1 dl fiberhavregryn
2 dl frysta blåbär
3/4 tsk vaniljpulver
3 dl naturell yoghurt

 

Skala bananen och skär i bitar. Skala och kärna ur äpplet och skär det i bitar. Lägg ner fruktbitarna med de övriga ingredienserna i en mixer och kör tills allt blandats och finfördelats. Häll upp i glas och servera.

 

Frukostsmoothie

I dessa glas samsas blåbär, banan, äpple, havregryn, vaniljpulver och naturell yoghurt.

 

Blåbärssmothie

En härlig färgklick på frukostbordet!

 

Havresmoothie med blåbär och banan

En semestersmoothie med smak av blåbär och banan.

 

Smarrig smoothiestund!
~Neta & Peppe~

 

 

 1. Amy's piece of cake

  Visste inte att tårtshopen fanns där! Hade jag kikat in när jag var i Ullared för någon vecka sedan 🙂 Smoothie har jag praktiskt taget levt på i sommar… nåja iallafall på morgnarna. Er ser jättegod ut, kram!

  Svara

  1. livsnjutarna

   Läste om att någon tårtbloggare varit in på Tårtshopen så vi visste om att den fanns där… sen var det bara att leta upp den 🙂
   Smoothie är gott, men vi föredrar det mer som mellanmål eller ett komplement till den vanliga frukosten.

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.