Italiensk sill
Italiensk sill

Italiensk sill och celebert besök hemifrån.

Hej du första semesterdag, va trevligt att just du kommit för att hälsa på! Och många fler ska det bli att njuta av, härligt! För det är vi värda vi som jobbat hela sommaren! För oss är semester och sill något som hör ihop så ikväll vankas det sillfrossa till middag hemma på vår balkong.

Det kommer att serveras en klassisk gubbröra, världens godaste löksill, en nygammal kräftsill (som ej bloggats om tidigare) samt en nykomling för oss som verkar väldigt spännande – en rökig whisky- och senapssill. Men under tiden ni väntar på dessa recept får ni hålla till godo med en italiensk sillinläggning som vi njöt av under midsommarhelgen, därav bildkompositionen. Eller så ser man den som en fallen midsommarstång och att den är helt ute ur tiden nu.

Att sillen är italiensk i detta fall kommer sig av soltorkade tomater, basilika och vitlök som ger en underbar smak till sillinläggningen. Smakar väldigt mycket sommar och har en härlig krämighet att bjuda på. Denna är något av en favorit i vårt kök så håll till godo!

 

1 burk.

 

1 förpackning (420 g) 5-minuters sill
8 marinerade grillade, soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1/2 dl färskriven parmesanost
2 dl crème fraiche
3/4 dl majonnäs
svartpeppar

 

Låt sillen rinna av på hushållspapper och skär den sedan på snedden i lagom stora bitar.

Strimla soltorkade tomater. Hacka basilikan. Riv vitlöksklyftorna fint. Blanda ihop crème fraiche och majonnäs och tillsätt parmesanosten, tomater, basilika och vitlöken. Smaka av med svartpeppar. Lägg ner sillbitarna och rör om.

Låt stå över natten i kylskåp så att smakerna får samsas.

 

Italiensk sill

En Italieninspirerad sill med smak av soltorkade tomater, basilika och vitlök.

 

Under helgen som var hade vi ju celebert besök av Netas mellersta storasyster Camilla och de två fastrarna. Släktmys när det är som bäst och syster/svägerska fick fira sin 40-års dag på svenska Bästkusten med skaldjursbuffé och bubbel. Så tomt det blev hemma hos oss när de hade packat sina väskor och styrt kosan hemåt, vi hoppas på en repris!

Systrar

♥ Systrar 

 

Släkten Bus

Släkten Bus igång…

 

Skaldjursbuffé

Skaldjursbuffèn uppdukad: krabbklor, kungskrabbklor, färska räkor, havskräftor och rökt makrill samt aioli, vitlöksbröd och baguette.

 

40-års skål

Skål och grattis på 40-årsdagen syster, hoppas det blev en minnesvärd resa för dig!

 

 

 

Smarrig sillstund!
~Neta & Peppe~

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.