IMG_3703-Kopia.jpg
IMG_3703-Kopia.jpg

En ädel pastagratäng med lax och valnötter.

Att servera er lite varierad vardagsmat misstycker ni väl inte till. En vardagsrätt med lite extra skruv med både valnötter, rökt lax och ädelost. Här har vi grävt djupt i gömmorna, på det gamla kökets tid och därför ursäktar vi oss redan nu för mindre vackra bilder. Men ibland får bildkvaliteten ställa sig åt sidan för denna pastagratäng är väl värd sitt inlägg här på bloggen.

Broccoli är även den ett trevligt inslag i denna gratäng. För det mesta använder vi djupfryst broccoli men denna gång hade vi färsk broccoli hemma som fick dyka ner bland pastan. Tänk bara på att förvälla färsk broccoli ett par minuter. Och kom ihåg att även broccolistammen är helt ätbar bara man skalar av den lite och skär den i lagom tunna skivor!

Lax är gott och ädelost är gott och tillsammans med nötterna i denna gratäng blir det vansinnigt gott. Och middagen känns med ens lyxigare och inte lika ”vanlig”. En pastagratäng de luxe helt enkelt!

 

4-6 portioner.

 

Ugnstemperatur: 225°

 

300 g kallrökt lax
6 dl okokt pasta, t.ex. skruvar eller penne
300 g broccoli (djupfryst eller färsk som förvällts)
1 dl grovhackade valnötter
3 dl grädde
2 msk finhackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g riven ädelost

 

Tina/förväll broccolin och skär dem i lite mindre buketter. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

IMG_3702 - Kopia

 

Skär laxen i mindre bitar. Blanda pastan med broccolin, lax och valnötter i en smord ugnsform.

Blanda grädden med persilja, salt, svartpeppar och ädelosten. Häll blandningen i formen och peta lite med en gaffel så att den rinner ner i pastagrunden.

Gratinera mitt i ugnen ca. 25 minuter. Servera gärna en sallad till.

 

 

 

 

IMG_3703 - Kopia

Vardagen blir mindre trist med en pastagratäng de luxe.

 

Molntäcket fick ge vika för solen idag, kanske har vi den hårda vinden att tacka för det. Ska man vistas ute idag gäller det att hålla i hatten hårt eller se till att man är förankrad vid marken på något sätt. Man får nästan gå dubbelvikt för att ta sig fram i motvinden fick damen erfara på sin långpromenad vars slutdestination var affären för att småhandla lite. Två flugor i en smäll! Hög effektivitet på en ledig dag dessutom. Nu nalkas tvättstugan… och bananberget är ovanligt högt för tillfället så kanske blir det något spännande och nytt tillagat av dem än idag…

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.