Nyrenoverat kök
Nyrenoverat kök

Det nya köket med dingojuice i glasen.

Vi får väl säga som Stina i Saltkråkan sa:

– Ja, nu är det gjort!

Livsnjutarnas nya gourmetkök står helt klart sedan sen måndagskväll. *en stor fanfar* Alla köksprylar är uppackade, diskade och inställda på (förhoppningsvis) sin rätta plats och bara det tog två hela dagar i anspråk. Premiärbaket gick av stapeln ikväll lagom till finalen av ”Hela Sverige bakar”.

Allt detta vet de av er som följer oss på Facebook men vi vill så gärna dela med oss av denna underbara vecka till även er, våra kära bloggläsare.

Tro det eller ej, men inte en kökslåda eller ett -skåp står tomt. Någonstans trodde vi ändå att det skulle bli lite mer plats över… men när vi tänker efter var det rätt mycket som inte fick plats i det förra köket. Ta till exempel pastamaskinen som bott i klädkammaren sen vi flyttade in här. 😉 Men nu är allt samlat i ett och samma rum och det känns helt fantastiskt! Det blev bättre än bra, vi är mer än nöjda! Vi kan faktiskt baka och laga mat samtidigt! Vi är överväldigade och euforiska och det känns som att vi bockat av en punkt på en osynlig ”att-göra-lista-innan-du-dör”; bygg dig ett eget drömkök!

Som av en slump hittade vi en tävling hos tidningen Sköna hem där vi nu är med och tävlar om vem som har Sveriges snyggaste kök. Vi tänkte passa på att be alla er, våra fina läsare om en tjänst, nämligen att klicka här och rösta på vårt kök. Och sprid gärna detta vidare till era vänner och bekanta. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få! 🙂 Vi själva är helt övertygade om att vi har snyggaste köket i hela världen!

Det följer snart en bildkavalkad och för att ni ska orka traggla igenom alla dessa bilder kanske vi får bjuda på en drink. Helgen är ju ändå snart här och denna drink är inte alls svår att fixa till, två ingredienser och du är i hamn med varning för att ha skosulorna i taket efteråt.

Till en drink behöver du ett högt glas med 4 cl Xanté päronkonjak i som du fyller upp med en torr/halvtorr äkta äppelcider, t.ex. Olde English och vips har du fått dig DingoJuice! Is eller inte, det väljer du själv!

Denna drink serveras på Sveriges första och enda australiensiska pub ”Dancin Dingo” i Göteborg. Så vi höjer våra glas och säger ”SKÅÅÅL!!!!”

 

På vår fina rostfria diskbänk ståtar nu pumpflaskor för både diskmedel och kökstvål samt hållare för diskborsten, allt från Cult Design. Och ja, vi har redan fått repor i diskbänken!

 

 

 

 

 

 

 

Och vi är väldigt nöjda med köksfläkten, vilket sug!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sockellåda har vi också. Vår fina hushållsassistent har fått sin egen förvaringsplats.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla våra receptböcker har kommit på plats i sin egen hylla. Och de öppna hyllplanen ovanför skafferidelen är på plats.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det fick bli julgardin med en gång och frostat insynsskydd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har märkt hur snabbt man glömmer hur detta rum såg ut för inte så länge sen. Vi ger er före och efter!

 

 

 

 

 

 

 

 

Och vi avslutar idag med vår tävlingsbild!

 

Njutningsfyllda stunder!
~Neta & Peppe~

 

 

 1. b

  Så fint köket blev!!!! Så kul att äntligen börja baka och laga mat. Repor i en diskbänk kommer man inte ifrån och vad kul att ni är med och tävlar om Sveriges snyggaste kök!!

  Svara

  1. livsnjutarna

   Tack!!! 🙂 Ja, äntligen kan vi börja leva ett normalt liv igen och tillreda alla godsaker vi gått och dreglat efter i flera veckor nu. Hoppas du röstade på vårt kök! 😉

   Svara

   1. Tina

    Vad konstig det blev när jag skulle skriva mitt bloggnamn, bara ett b….skriver i fortsättningen Tina.
    Självklart har jag röstat på ert kök!!!

    Svara

 2. Mårtenssons kök

  Åhhhh, inte utan att det blir avundsjuka miner när vi tittar in i ert kök… så fint! Måste kännas så härligt med att få det precis så som man vill ha de, vilken glädje det måste vara att kocka där nu!

  Svara

  1. livsnjutarna

   Att få vistas i ett helt nytt kök som är uppbyggt efter ens drömmar och idéer känns nästan andäktigt och som en lottovinst. Det är till och med roligt att städa bort efter matlagningen nu 😉

   Svara

 3. Anna/Frostrosor

  Wow wow wow, säger jag bara! Så snyggt det blev! Jag har inte hunnit in och kika hos er på länge (inte hos nån annan heller för den delen) och vad roligt att se att ert kök äntligen är klart. Och värt väntan ser jag! Supersnyggt blev det!

  Svara

  1. livsnjutarna

   Tack snälla du! 🙂
   Välkommen tillbaka, ibland hinns det inte alltid med bloggvärlden och det måste få vara ok…

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.