Kycklingtacolasagne
Kycklingtacolasagne

Vi dreglar efter kyckling-tacolasagne och har ett upplyst kök.

Om det är något i matväg vi börjar sakna nu så är det kyckling. Så det passar väl alldeles utmärkt att servera er ett recept på en mycket god och smakrik kyckling-tacolasagne. Kanske något att bjuda på som fredagsmysmiddag? Ni kommer väl ihåg den trallvänliga reklamen ”Kyckling på fredag… jag vill ha fredag idag!”

Lasagnen är väldigt enkel att få till kryddningen på, det enda som behövs är två påsar taco kryddmix. Tacokrydda och kyckling är för övrigt en väldigt lyckad kombination kan vi konstatera.

Vi fick också lära oss här att man kan äta själva stammen från broccolibuketten. Kanon med ännu mindre svinn i köket!

Här kokas det heller ingen bechamelsås utan krämigheten kommer från färskosten (Philadelphia) blandad med mjölk och crème fraiche. Hallå där ute, enklare än så här kan det väl inte bli? Inga bekymmer alltså, bara att sätta igång och kocka. Ut i köket med er, vad väntar ni på?! 🙂

Till nästa gång funderar vi även på att tillsätta lite pressad vitlök och tomatpuré men det kan vi återkomma om när det händer.

Ja just det, ni kanske vill ha receptet också som vi hittat i Buffé. Okej här kommer det;

 

För 4 portioner:

 

Ugnstemperatur: 175°

 

500 g kycklingkött, lår- eller bröstfilé
olivolja att steka i
2 gula lökar
1 broccolibukett (250 g)
1 röd paprika (200 g)
2 påsar taco kryddmix (à 40 g)
1 1/2 dl vatten
2 dl crème fraiche
200 g färskost, typ Philadelphia
2 dl standardmjölk
ca. 9 lasagneplattor
1-2 dl riven ost, gärna en med stark smak som Västerbottensost

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Löken skalas och finhackas. Skär broccolin i mindre bitar. Broccolistammen kan användas efter att du skalat den med potatisskalare och skär den sedan i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.

Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor. Stek kyckling och grönsaker i olivolja i ca. 5 minuter. Tillsätt taco kryddmix och vatten. 

Rör i crème fraiche, färskost och mjölk. Koka upp kycklingragun.

 

 

 

 

 

 

Täck bottnen på en smord ugnsform, ca. 20 x 30 cm, med ett tunt lager kycklingragu. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva 2 lager med ragu och plattor. Avsluta med ett lager ragu och strö över den rivna osten.

Ställ in i ugnens mitt och grädda ca. 30 minuter.

 

 

 

Och vi vet att ni är nyfikna på vad som hänt i vårt kök de senaste dagarna och det berättar vi så gärna. Vi kan lugnt konstatera att vi ser ljuset i tunneln och då menar vi inte att vi håller på att dö av att denna renovering blev oss övermäktig. Nej, igår var det två elektriker i farten här och satte upp all belysning åt oss, kopplade in ugn + mikro och monterade alla eluttag samt ett nytt och modernt säkringsskåp. Vilken skillnad det blev, vi har aldrig haft så mycket belysning i ett kök någonsin! Vi känner oss rent ut sagt upplysta! 🙂

Vad sägs om spotlights i vitrinskåpen, dimbara spotlights under överskåpen samt dimbara spotlights i taket x 3!!!??? Vi kommer nog att se vad vi gör om inte annat.

Men just det, kaklet (El Barco Biselado vit blanco 7,5 x 15) är också uppsatt och fogat med en ljusgrå fog. Supersnyggt om ni frågar oss, men så säger vi nog om allt som finns i vårt kök idag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Som ni förstår är det inte alltför mycket som återstår att göra mer än att för denna gång säga…

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 1. Faster

  Hej på er dit söderut.
  Vilket fint kök ni har nu. Visst blev det ett med finländskt torkskåp. Jag fattar inte hur rikssvenskarna klarar sig utan ett sådant. Det är ju så fult med ett torkställ på diskbänken hela tiden. Jag blir riktigt hungrig när jag läser era recept och dessutom SER bilder av mat och bak. Sköt om er!

  Svara

  1. livsnjutarna

   Hej du kära Faster, nope inget finländskt torkskåp blev det för vår del. Det är inte standardmått på överskåp så det fanns inget som passade in hos oss. Bör tilläggas att köksförsäljaren verkligen sökt med ljus och lykta. Så det får fortsättningsvis bli diskställ på diskbänken för sånt som vi inte diskar i maskin, men vi börjar bli vana. 😉
   Och vi är mer än nöjda med vårt nya fina kök! 😀
   Hoppas du hittar nåt gott hos oss att prova laga själv. Kram på dig!

   Svara

 2. Amy's piece of cake

  Ja vem dreglar inte efter en tacolasagne? Dock utan kylling för min del! Annorlunda med broccoli i. Ja broccolistammen går att använda, finns säkert många som slänger den… dumt.

  Härligt med ert upplysta kök!

  Svara

  1. livsnjutarna

   Hoppas vi nu lärt några andra att broccolistammen även den är ätbar, varje dag kan man lära sig något nytt! 😉

   Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.