IMG_0590.jpg
IMG_0590.jpg

Fluffig choklad i grottor.

En uppimpad banoffee curd-fylld chokladgrotta ur frysen blev plötsligt en liten bakelse. På med några bananskivor och spritsad chokladfluff toppad med ätbart glitter i form av små hjärtan, så blev denna dagen firad. Idag är en stor dag hemma hos oss, herremannen i huset fyller år och vi firar 14 år tillsammans. Paket, kort och rosor har det blivit. Hipp hurra för oss idag!

På min fråga om bakelsen var för chokladstark fick jag till svar:
– Det kan aldrig bli för mycket choklad!

 

Receptet på chokladgrottorna hittar ni här i ett tidigare inlägg.

 

Chokladfluff

Denna mängd räcker till ett lager fyllning i en normalstor tårta men jag använde endast 1/3 av mängderna till mina två bakelser och det blev ändå  över.

 

150 – 180 g valfri choklad (jag använde Lindt mörk 85%)
3 dl vispgrädde

 

Grovhacka chokladen och smält den över vattenbad. Häll grädden i en kastrull och värm, grädden får inte koka. Häll grädden över den smälta chokladen och rör tills allt har blandat sig ordentligt. Ställ blandningen i kylskåpet tills den kallnat (jag lät den stå över natten). Vispa långsamt med elvisp tills du fått önskad konsistens. Vill du spritsa fluffen på cupcakes vispar du lite hårdare med elvispen.

Bli inte förskräckt om chokladfluffen först bildar en grynig massa, fortsätt vispa så fixar det sig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.