IMG_0125.jpg
IMG_0125.jpg

Frasiga våfflor på Våffeldagen.

Här har vi testat ett nytt recept på frasvåfflor Våffeldagen till ära. Men det finns ju så mycket annat att fira idag också. Sommartiden är här och vädret har varit kanonfint, läs +14 på skuggsidan. Den första påskliljan nedanför vårt köksfönster har slagit ut i blom och nässelfjärilarna har lekt tafatt. I trädkronorna anas grönska. Balkongmystiden är också här igen och där satt vi och fikade våra nygräddade våfflor på eftermiddagen. Och som pricken över i:et tog vi oss lite senare en biltur till havet i Tjuvkil och andades in härlig havsdoft. Idag har det varit gõtt att leva!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har ett okänt antal kokböcker i hyllan, vissa har vi ärligt talat knappt bläddrat i. När man väl tar sig i kragen och ögnar igenom kokbiblarna finns det ett och annat guldkorn man känner att man gärna provar. Det var så vi hittade det här riktigt frasiga frasvåffelreceptet, i ”Bonniers stora kokbok”, upplaga från 1983.

 

Receptet ger ca. 8 våfflor

 

3 dl vetemjöl
2 dl iskallt vatten
3 dl vispgrädde
3 msk (45 g) smör

 

 

 

 

 

 

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
Rör samman vetemjölet och vattnet till en jämn smet.
Värm upp våffeljärnet under tiden.
Vispa grädden till ett hårt skum och blanda ner i smeten. Blanda i det smälta smöret precis före gräddningen. Rör om.

Grädda våfflorna och lägg dem sen på galler bredvid varandra. Travar man dem på varandra mjuknar de.

 

Servera våfflorna med t.ex. sylt och vispad grädde.

 

Smarrig våffelstund!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.