IMG_0157.jpg
IMG_0157.jpg

Grönpepparkyckling.

Vissa maträtter blir inte så snygga eller aptitliga på bild, men de är desto godare och värt att laga! Detta recept fick vi av en gammal bekant från Umeå, och tankarna gick genast till henne då vi kände smaken och doften av denna maträtt. Ursprungligen är detta ett Viktväktar-recept fick vi höra.

 

Grönpepparkyckling

2 portioner

 

400 g kyckling (1 påse kycklingklubbor), koka i 20 minuter i saltat vatten med några grönpepparkorn.

 

 

 

 

 

 

 

Sås:

1-2 msk senap

2 msk kinesisk soja

1/2 msk krossad grönpeppar

1,5 dl mjölk

1,5 dl kycklingbuljong (från koket)

4 msk Crème Fraiche

2 tsk Maizena eller idealmjöl

 

  • Blanda ihop såsingredienserna i en kastrull, koka upp.
  • Smörj en ugnsform, finfördela kycklingbitarna, slå över såsen. Grädda i ugn, 200 grader i ca 15 minuter. Kan med fördel serveras med ris.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.