Jordgubbar-marinerade-i-balsamvinäger.jpg
Jordgubbar-marinerade-i-balsamvinäger.jpg

Jordgubbar under italiensk kappa.

”Ingen sommar utan reggae…” sjöng Markoolio för flera år sedan i en låt som verkligen blev en sommarhit. Det är heller ingen sommarJordgubbar utan färska jordgubbar, godast är de att äta helt naturella men ibland kan det vara kul med en liten tvist.

Hoppsan, tänker ni nu som är extra uppmärksamma denna fredagseftermiddag. Vad har hänt? Två blogginlägg på en och samma dag? Här som rådde total öken för bara ett litet tag sedan! Men nu försöker vi göra allt för att tillgodose våra läsares önskemål. Efter en förfrågan på FB om ni ville ha en somrig drink eller en jordgubbig dessert på bloggen idag blev svaret: båda!

Här genomgår jordgubbarna en snabb förvandling från att vara svenska till att plötsligt dra på sig den italienska kappan och bli fragole med stort f. Allt tack vare den korta tiden de marineras i röd och syrlig balsamvinäger.

En snabbfixad och somrig efterrätt där balsamvinägern höjer de söta jordgubbarna till högre höjder än vad man trodde var möjligt. För plötsligt smakar jordgubbar bara så mycket mer jordgubbar! Hur det nu kan vara möjligt? Vi får helt enkelt tacka Zeta.nu för denna smakupplevelse.

 

4-6 portioner.

 

1 liter färska jordgubbar
4 msk röd balsamvinäger
4 msk florsocker
vaniljglass
mandelskorpor/biscotti/cantuccini

 

Ansa och klyfta jordgubbarna och lägg dem i en skål.

Rör ihop balsamvinäger och florsocker tills sockret löst sig. Häll marinaden över jordgubbarna och rör om försiktigt. Låt marinera i ca. 5 minuter, pudra eventuellt med lite extra florsocker.

Servera de marinerade jordgubbarna med en kula vaniljglass och smulade mandelskorpor.

 

Jordgubbar marinerade i balsamvinäger

Marinerade jordgubbar, vaniljglass och smulor av mandelskorpor.

 

Italienska jordgubbar

Somrigt och enkelt, precis som det ska va’.

 

Smarrig jordgubbsstund!
~Neta & Peppe~

 

 

    1. livsnjutarna

      Hoppas du hittar mycket jordgubbar då så att en och annan kan få sig en italiensk kappa. 🙂

      Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.