IMG_0095.jpg
IMG_0095.jpg

Mangomums.

Fruktkött gult som vårsolen därute. Ätmogen mango, ja tack! Gåva från ICA Maxi här i Kungälv, två stycken till och med. Annars är det väldigt sällan vi köper mango, mest för den långa transportsträckans skull och att vi försöker hålla oss till frukt och grönsaker odlade i Europa. Det här är mangos från Peru som påstås smaka som bäst just nu. ICA har faktiskt ett bra upplägg på sin fruktavdelning med ett säsongstorg; frukt och grönsaker med bra pris och mycket smak eftersom det alltid är skördetid någonstans på jorden. Nu är inte detta tänkt att vara ett reklaminlägg (även om vi båda jobbar inom denna koncern) utan mest för att det kan vara intressant att veta även för de som finns i vårt gamla hemland… eller någon annanstans för den delen. 🙂

Mangomums var det jag skulle skriva om. Pimp my mango kanske också skulle ha varit en passande rubrik.
För vad sägs om skalad, tärnad, ätmogen mango (räkna med en mango till 2 personer) toppad med krämig medelhavsyoghurt och riven mörk choklad??? Yes, mumsfilibabba säger jag bara och nyttigt som tusan!

Under tiden vi njöt av vårt mangomums såg vi ”Sound of Music” och kände igen många av inspelningsplatserna. 🙂

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.