IMG_9432-Kopia.jpg
IMG_9432-Kopia.jpg

Pizzascones.

Idag blev det ett välförtjänt eftermiddagsfika av det matigare slaget, välförtjänt efter ett supertidigt arbetspass tycker jag. Kocken drog iväg på partaj så jag lyxade till det med lite pizzascones efter en naggande god tupplur. Nu är jag människa igen! 🙂

Pizza + scones = pizzascones, precis så enkelt är det. Pizzafyllning ovanpå scones, mums! Jag tycker det smakar ljuvligt när den smöriga sconessmaken finns i bakgrunden med pizzasmaken som pricken över i:et. Perfekt mellanmål och utflyktsmat som går snabbt och enkelt att fixa istället för en vanlig macka. Fyllningen gör du enligt principen ”man tager vad man hafver!”

 

Av detta recept blir det 4 stycken. Ugnstemperatur: 225°

2 1/2 – 3 dl mjölk
75 g kallt smör
1 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver

 

Mitt förslag på fyllning:

  • chilisås
  • rökt skinka, tärnad
  • paprika, tärnad
  • riven ost
  • svartpeppar, grovmalen
  • oregano

 

Blanda alla torra ingredienser till sconesdegen i en bunke. Arbeta in det kalla smöret så det blir en grynig massa. Använd så mycket mjölk som det behövs för att degen håller ihop.

Dela degen i 4 bitar och platta ut till runda kakor ca. 20 cm i diameter på en bakpappersklädd plåt. (Det ryms två kakor på en plåt.)

Nagga kakorna med en gaffel.

 

 

 

Bred på chilisås, strö över skinka och paprika. Ta några tag med svartpepparkvarnen och strö på lite torkad oregano. Till sist strör du över osten.

 

Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter tills osten fått fin färg.

 

~Njut!~

Servera med en sallad och vips har du en enklare middag, lagom svårighetsgrad till fredagsmyset! 🙂

Receptet hittade jag på denna sida med flera sconesrecept.

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Lämna ett svar till Amy's piece of cake Avbryt svar

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.