smoothie frukost kokosmjölk mjölkfri laktosfri mango banan fruktig krämig
smoothie frukost kokosmjölk mjölkfri laktosfri mango banan fruktig krämig

En fruktig chokladsmoothie med kokosmjölk.

Fredag 1 april 2016

 

Nu är det helg alla finingar och något vi värdesätter extra mycket under lediga dagar är de långa frukoststunderna tillsammans. Därför kommer här ett recept på en både chokladig och fruktig smoothie gjord på kokosmjölk som gjord för frukostmys. Choklad tackar väl ingen nej till? Sa du just nej till choklad! I så fall tror vi att du försöker lura oss.

 

smoothie kakao kokosmjölk mango banan mjölkfri

Smoothien är väldigt enkel att göra och säg vem som inte uppskattar det. Perfekt när man vill överraska sin familj men det går knappast någon obemärkt förbi att matberedaren är igång i köket. Ja, det skulle ju vara den då som förstör överraskningsmomentet.

Denna mjölkfria (och därmed helt laktosfria) smoothie är väldigt krämig och god samtidigt som den ger en fin mättnadskänsla. Det är helt enkelt bara att testa den och se om den faller dig i smaken lika mycket som hos oss.

 

 

 

2 glas.

 

 

2 dl kokosmjölk
100 g tärnad mango (fryst och tinad går bra)
1 liten banan
1 1/2 tsk kakao

 

Topping:

riven mörk choklad

 

 

 

Skär bananen i mindre bitar och mixa allt i matberedaren, med kniven monterad, till en slät konsistens.

Häll upp i glas och servera med lite riven mörk choklad på toppen.

 

smoothie frukost kokosmjölk mjölkfri laktosfri mango banan fruktig krämig

En härligt solig dag börjar se sitt slut. Frun började dagen med att gå och göra sig vårfin i håret. Herremannen avslutar den med att göra sitt sista kvällspass för denna gång. Hur många gånger vi blivit lurade idag har vi inte räknat men vi tror att vi lyckats genomskåda alla skämt (efter en stund i alla fall!)

Imorgon har vi bokat tid för byte till sommardäck på Skrållan. Ja, frun i huset har en benägenhet att döpa alla bilar hon gillar att köra. Vi planerar även att inleda vår egen grillsäsong och att det blir något av lammfärs är vi helt säkra på. En flaska bubbel ligger också på kylning. Har du några planer för helgen?

 

 

 

Smaklig smoothiestund!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.