IMG_9407.jpg
IMG_9407.jpg

Medelhavsinspirerad köttfärslimpa.

Köttfärslimpa är gott, enkelt och perfekt om det är många som ska äta. Men ibland kanske man blir helt enkelt less på den ”vanliga” köttfärslimpan, så varför inte fylla den med lite spännande saker? Här är det återigen din fantasi som sätter gränser; ädelost, oliver, grönsaker mm. Jag har valt att förena medelhavets smaker med svensk/finsk husmanskost.

 

Medelhavsinspirerad köttfärslimpa

ca 6 portioner

 

ca 900 g köttfärs

1 finhackad gul lök

1,5 tsk salt

1-2 krm svartpeppar

1 dl vispgrädde

2 ägg

 

Fyllning

1 pkt fetaost (150g)

ca 70g soltorkad tomat i olja

ca 100 g kärnfria Kalamataoliver

 

 

 

 

 

 

 

Börja med att tärna fetan, hacka oliverna och de soltorkade tomaterna. Blanda färsen med lök, grädde, salt, peppar och ägg. Rör om så att allt blandas väl. Smörj en ugnsform, forma färsen till en limpa. Gör en fördjupning och lägg i fyllningen. Kläm ihop färsen så att fyllningen täcks. Tillaga i ugn,  200 grader i ca 45 minuter. När ca 10 minuter återstår, häll lite grädde i ugnsformen. Servera med kokt potatis eller potatismos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.