IMG_90201.jpg
IMG_90201.jpg

Mozartskulor.

Hemlagat godis kan man väl ha andra tider på året än kring jul, eller? Det tycker i alla fall jag. Jag hade tänkt prova göra Mozartskulorna under julhelgen men det fanns inte plats i magen för något mer sött vid den tiden. Så det fick bli nu istället, perfekt tillfälle till fikabuffén. Receptet hittade jag i Ica-Kurirens julreceptbok ”Härliga jul”. Trodde att det skulle vara svårt men jag vågar påstå att det inte är det. Däremot underbart gott! Den söta nougaten och mandelmassan kompenserades när jag valde att använda 85%-ig mörk choklad från Lindt, mmm! Jag använde mig av hushållsvågen för att få alla kulor lika stora.

 

Med de här mängderna får du 25 kulor.

150 g nougat
200 g mandelmassa
ca 200 g mörk choklad

 

 

 

 

 

 

 

Börja med att väga upp 25 nougatbitar à 6 gram. Rulla dem sedan till små kulor. Om nougaten känns kladdig kan du torka händerna på hushållspapper mellan varje kula du rullar.

Lägg kulorna på en smörpappersklädd bricka och låt dem stelna i kylen i minst 15 minuter.

Väg upp 25 bitar med mandelmassa à 8 gram. Omslut nougatkulorna med mandelmassan och forma till en rund kula.

 

 

 

 

 

 

 

Smält chokladen, bruten i mindre bitar, över vattenbad. Doppa kulorna i chokladen med hjälp av en gaffel och lägg tillbaka på brickan. Låt stelna i kylen och förvara dem sedan kallt fram till servering.

 

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.